Marvel podstiče devojke u STEM oblastima
Pixabay

Marvelov svet je prepun čudnovate nauke u kom postoje radioaktivni paukovi, gama-zraci odgovorni za nastanak Hulka, gde je moguće putovanje kroz dimenzije i još mnogo toga. Zajedno sa velikom promocijom premijere filma „Kapetan Amerika: Građanski rat“, zakazane za 6. maj, kompanija želi da istakne i stvarna naučna postignuća svoje mlade ženske publike.

Da bi to postigla, kompanija organizuje takmičenje za devojke uzrasta od 15 do 18 godina zainteresovanih za STEM oblasti (matematika, inženjerstvo, tehnologija i nauka), čiji je cilj pronalaženje ideje koja može da promeni svet. Šta je glavna nagrada? Stažiranje u kompaniji Marvel.

PP%20GIF.gif

Prijavljene učesnice mogu da naprave novi projekat ili da predaju ono što su već napravile u svoje slobodno vreme za svrhe nekog časa ili naučnog takmičenja. Takođe je neophodno priložiti i petominutni demonstrativni video, koji mora da pokaže kako je neka STEM oblast uticala na stvaranje projekta, kao i sve ono što su prilikom toga naučile.

Pet finalistkinja će odleteti za Los Anđeles, gde će svoj rad predstaviti savetu industrijskih lidera, obići kompanije Walt Disney i Dolby Laboratories (od kojih su obe u znaku Marvela da bi sponzorisale takmičenje), i prisustvovati svetskoj premijeri filma. Konkurs je otvoren od 11. marta, a traje do 26. marta u 21.00.

Sjajno je što Marvel pokušava da dopre i do devojaka, međutim one se baš i ne mogu videti u filmovima ove kompanije. Uprkos neprestano rastućem broju superheroja u Marvelovim filmovima, koji su na blagajnama širom sveta sakupili više od devet milijardi dolara, studio tek treba da objavi film u kom će glavnu ulogu imati neka junakinja. Prva dama koja će naslov dobiti samo za sebe je „Gospođa Marvel“, koja će se, kako je planirano, u bioskopima pojaviti tek 2019. godine.

Izvor: Entrepreneur