Konkurs: „Unapređenje rodne ravnopravnosti u Srbiji“
promo

Cilj konkursa je podrška lokalnim udruženjima za realizaciju uličnih akcija radi promocije projekta koji će doprineti poboljšanju položaja i radnih prava žena u Srbiji, i isticanja važnosti uvođenja rodne komponente u lokalne akcione planove.    

Uslovi za apliciranje


Udruženja građana koja učestvuju na konkursu moraju biti registrovana i sa teritorije devet opština/gradova Užice, Arilje, Požega, Vranje, Vladičin Han, Surdulica, Sremski Karlovci, Bečej ili Bačka Palanka. Važno je naglasiti da nije obavezno da to budu udruženja žena ili udruženja za žene, ali će prednost imati ona udruženja čije su prethodne aktivnosti imale za cilj podršku ženama, što će se dodatno bodovati. 


Biće izbrano po jedno udruženje građana iz svake opštine/grada, a prijave na konkurs se šalju do 4. septembra, a aktivnost projekta se sprovodi u periodu od 15. septembra do 15. decembra 2020.godine.

Kriterijumi izbora


• Kapacitet i iskustvo u sličnim projektima koji se bave temom rodne ravnopravnosti.

• Usklađenost aktivnosti sa temom i ciljevima konkursa (rodna ravnospravnost).

• Inovativnost ideja za uličnu akciju.

• Vidljivost akcije.

Pomoć pri aktivnostima


• Udruženja koja budu izabrana, delovaće kao mobilizatori u lokalnoj zajednici i moći će da angažuju jednog volontera koji će dobiti nadoknadu za izvođenje uličnih aktivnosti u periodu od 3 meseca.


• Udruženjima će biti obezbeđen promotivni materijal, kao što su štand, majice, bedževi i slično, koji mogu zadržati po završetku projektne aktivnosti.

Sadržaj aktivnosti


Lokalna udruženja će prestaviti projekat „Unapređenje rodne ravnopravnosti u Srbiji“ realizacijom uličnih aktivnosti koje podrazumevaju promociju važnosti rodne ravnopravnosti, akciju podizanja svesti građana i građanki o njenoj važnosti za dobrobit i muškaraca i žena kroz razgovor, i distribuciju flajera projekta u svakoj od opština. 

Kako se prijaviti na konkurs?


Pozivamo udruženja građana iz opština/gradova Užice, Arilje, Požega, Vranje, Vladičin Han, Surdulica, Sremski Karlovci, Bečej i Bačka Palanka, da ne propuste priliku i da podnesu svoje prijave za konkurs do 04. septembra 2020. godine formular za prijavu. Za prijavu i više informacija o svemu, možete se obratiti Mariji Jovanović na telefon 060/0778730 ili na mejl: marija.jovanovic@divac.com.