Objavljeni su onlajn Vodiči za mlade!

Ako ste mladi, imate ideje i tražite posao - pročitajte elektronske Vodiče! Ukoliko odlučite da postanete preduzetnik ili frilenser, napravite prvi korak - postanite član Mreže i dođite na Freelance Fest. Vodiče možete pogledati ovde

Mreža je prevashodno namenjena mladima kao podrška pri prvim koracima u preduzetništvu. Članovi razmenjuju znanja, iskustva, kontakte, organizuju događaje i realizuju projekte. Usavršavaju se, kako bi pretvorili svoje ideje i planove u održive i perspektivne biznis poslove. Mreža mladih preduzetnika se stalno proširuje i prima nove zainteresovane članove.

Vodič za filensere je uvod i najava predstojećeg Freelance festa koji će trajati tri dana, krajem januara će se održati. Kroz predavanja, radionice, intervjue i panel diskusije, iskusni frilenseri će upoznavati mlade sa konceptom frilensinga. Posle toga zainteresovani učesnici će nastaviti dalje upoznavanje sa frilensingom kroz individualni mentorski rad.

Da li ste znali da statistički podaci pokazuju da su frilenseri iz Srbije na listi najplaćenijih na svetu? Prema zaradi koju ostvaruju frilenseri, Srbija je dvanaesta u svetu, a peta u Evropi. Prema istraživanju Elance-a iz 2013. godine, 77% srpskih frilensera je samoinicijativno počelo da se bavi frilensingom, za 44% njih je frilensing primarni izvor prihoda, a 3/4 srpskih frilensera je veoma zadovoljno ovim načinom rada. Najviše je frilensera programera i dizajnera, iz sfere odnosa sa javnošću, marketinga, onlajn administriranja, ljudskih resursa, blogova i konsultanata.

n-o-foto4n-o-foto4

Cilj Freelance Festa je da se smanji nezaposlenost upravo obukom i angažovanjem mladih u modernom i profitabilnom frilensing poslovanju. Upoznavanje sa konceptom frilensinga - možete obezbediti učešćem na Festu, dalju obuku kroz mentorski rad možete nastaviti posle Festa. Ako i dalje nastavite istrajno ovim putem, uskoro možete očekivati prve prilike za rad i zaradu.

O Frilensing fest-u više uskoro! Pratite nas za informacije o datumu i mestu, a do tada, nadamo se da će vam vodiči biti od pomoći!