Ujedinjeno Kraljevstvo: Otrezni se, pa radi
Pixabay

Međutim, londonska firma „Dajs" (eng. Dice), koja se bavi prodajom koncertnih karata putem pametnih telefona, prednjači u domenju davanja „velikog odmora" za svoje zaposlene. Rukovodioci firme najbolje znaju za to da radnici vole da se provode kao običan svet.


Kada šef od radnika dobije poruku sa poslatim emotikonima „pivo", „bolestan" i „muzika", on odmah sazna šta se njegovom radniku zaista dogodilo.


Šefova želja je da se radnici što bolje otrezne od provoda, pa stoga zaposlenima daje pravo da u roku od četiri dana u godini uzmu bolovanje.

Pexels
Pexels

Firma želi da podstakne svoje zaposlene da punim plućima uživaju u londonskoj muzičkoj sceni, kako bi mogli bolje da rade svoj posao. Time se dolazi do zaključka da je celokupnoj ekipi muzika u krvi, a neki od najvećih muzičkih ugovora su potpisani upravo nakon koncerta.


Na takav metod bi mogle da se ugledaju i naše firme. Recimo, mladi vole petkom uveče da izađu u provod, to moraju da jave šefu i on će im odmah dati jedan slobodan dan (čitaj: slobodni vikend). Na taj način će radnik dobiti više vremena za trežnjenje.

Peg93 (Wikimedia Commons)
Peg93 (Wikimedia Commons)

Realno gledano, takva metoda je moguća. Kada će se ona zvanično početi primenjivati - ne zna se, bitno je da jednog dana siguno hoće.


Izvor: B92