Kako biti turista u doba korone?
Pixabay

S obzirom na to da je virus COVID-19 započeo svoju svetsku turneju i da ne planira da ode sa naše planete tako brzo, možemo reći da je on postao jedan od svetskih putnika koji nije zaobišao ni našu zemlju. COVID-19 ili virus korona zatvorio je granice i primorao nas da ostanemo unutar svojih država. Znajući koliko turistima teško pada i koliko su nostalgični za mnogim mestima na svetu, donosimo vam privremeno rešenje koje će barem malo ublažiti taj osećaj.

 

Virtuelne ture po Srbiji


360 Srbija 

Sajt na kom možete da pronađete razne srednjovekovne tvrđave poput Kalemegdana i Golupca, Drvengrad i još mnoštvo zanimljivih mesta u našoj državi.


Kompas kaže Srbija

Na ovom sajtu dostupne su vam virtuelne ture uz niz interesantnih činjenica o neobičnim gradovima i selima u Srbiji.

Pixabay
Pixabay

Sajt Beograd za decu nudi posetu muzejima od Beograda pa čak do Londona, posetu raznim zoološkim vrtovima širom sveta kao i druge sadržaje za edukaciju najmlađih. Takođe, druga neobična mesta možete pronaći i na sajtu Nova.rs


Virtuelne ture po svetu

Proputujte svet u svako doba dana i obogatite svoj um prelepim prizorima. Posetite 10 najpoznatijih mesta na svetu, kao i mnoga druga mesta na koja vas je virus korona sprečio da odete.


Bilo da je u pitanju Ajfelov toranj u Parizu, kulturni spomenik Stounhendž koji se nalazi u Londonu ili Koloseum u Rimu, sigurni smo da ćete se zabaviti istražujući ove prelepe destinacije. 

Pixabay
Pixabay

Donosimo vam još zanimljivih mesta za istraživanje iz udobnosti vašeg doma, a na vama je da izaberete gde ćete danas putovati.


Neki od sajtova su takođe i Google art and culture, Zajedno oko sveta, Good house keeping  kao i BuzzFeed.


Ako ste želeli da prošetate najpoznatijom ulicom glavnog grada Ujedinjenog Kraljevstva ili da posetite Maldive, imate priliku da to uradite i putem opcije street view na Gugl mapama i Gugl zemlji

Pixabay
Pixabay

Iako je virtuelni obilazak manje uzbudljiv od putovanja, ovi sajtovi će vam pomoći da prekratite vreme i vidite nešto novo. Korona virus je promenio planove svima, ali avanturisti uprkos svemu mogu da preko brojnih sajtova obiđu domaće i svetske destinacije i vide mnoštvo turističkih atrakcija. 


Izvori: Nacionalna geografija