Tri sajta sa najjeftinijim letovima
Unsplash

Danas je lakše nego ikad naći jeftine avionske karte na internetu. Verovatno već znate za sajtove kao što su Expedia i Airfarewatchdog. Ipak, postoji mnoštvo drugih veb servisa koji mogu da vam pomognu da uštedite novac za put avionom. Premda je uvek preporučljivo da uporedite ponude sa nekoliko sajtova, nisu svi podjednako korisni i ne treba da gubite vreme na one koji vam neće mnogo pomoći.


Da biste našli najpovoljnije rešenje za vaš sledeći let, ovo su tri najbolja sajta za štedljive putnike.

1. Google Flights – ubedljivo najbrži

Gugl nudi jednostavan i munjevito brz servis za traženje jeftinih letova. Daleko je brži od svih drugih servisa za poređenje cena, kako na računaru, tako i na mobilnom telefonu.


Osnovna uputstva: Unesite datume kada biste voleli da putujete i Google Flights će vam prikazati trenutnu ponudu u roku od nekoliko sekundi. Možete i da suzite pretragu pomoću kriterijuma kao što su broj presedanja, opseg cena, avio-prevoznik, itd. Ako ste u naročitoj žurbi, na primer ako rezervišete let neposredno pred put, pogledajte cenu označenu zelenim, koja se obično nalazi na vrhu odeljlka „najbolji letovi“ (best flights). To je Guglova najbolja preporuka s obzirom na cenu i brzinu pretrage.


Savet: Ako imate malo više vremena, unesite odredište i izaberite fleksibilne datume (flexible dates) da biste našli što jeftiniji let. Obratite pažnju na Guglov predlog datuma, (date tip) koji se može pojaviti označen zelenim iznad rezultata pretrage. U pitanju je predlog da promenite datum putovanja da biste uštedeli novac.

Takođe, uzmite u obzir i grafikon cena (price graph), koji pokazuje kako se cene karata menjaju tokom vremena, što vam takođe može pomoći da odaberete pravi trenutak za rezervaciju karata.

Pixabay
Pixabay

2. KAYAK – temeljan i pouzdan

Iako ćete uglavnom najbolje proći ako koristite nekoliko različitih sajtova, KAYAK je dobar izbor ako se odlučite za samo jedan. Ako ste iskusan putnik ili možete da prilagodite vreme puta, KAYAK je najbolje mesto da nađete i opcije za odlazne i povratne karte od različitih prevoznika – takozvane hakerske karte (hacker fares), kako ih naziva ovaj sajt.


Osnovna uputstva: Unesite datume odlaska i povratka, odredište i klasu. KAYAK je osetno sporiji nego Google Flights, ali dešava se da otkrije opcije koje Google Flights nije našao, iako retko.

Savet: Da bi ste našli što jeftinije karte, podesite podsetnik. Unesite odakle krećete i kuda idete, pa će KAYAK početi da prati kako se kreću cene za letove kakve tražite i poslaće vam imejl kad god cene porastu ili opadnu.

Picjumbo
Picjumbo

3. DealRay – najbolji za spontane putnike

Ako ste pustolovnog duha, DealRay je servis za vas. Novi korisnici mogu mesec dana besplatno da koriste sajt, a posle toga se naplaćuje u iznosu od 9,99 dolara mesečno. Ako često putujete, ova usluga može da bude vredna tih para.


Osnovna uputstva: DealRay vam svakih par dana šalje SMS poruke o najpovoljnijim kartama koje su trenutno dostupne. Caka je to što morate biti spremni da otputujete bilo kuda, pošto ne postoji mogućnost da pratite letove samo za pojedina odredišta. Ipak, ovaj servis vas obaveštava o najjeftinijim letovima i to čim se pojave u ponudi, što je idealno ako biste da odete na odmor bez velikih troškova. DealRay tvrdi da članovi u proseku uštede 428 dolara po ponudi.


Savet: Ako imate Ajfon, preuzmite DealRay aplikaciju da biste dobijali notifikacije o jeftinim letovima, a i da biste mogli da podesite kakva obaveštenja želite.

Izvor: Insider