Američki bend „Tiger Army” objavio novi spot i album
Promo (Blender)

„Retrofuture“ je šesti album ovog benda i objavljen je tačno 20 godina nakon prvog. Producent albuma je Ted Hutt (Flogging Molly, Old Crow Medicine Show), koji je producirao i njihov prošlogodišnji EP „Dark Paradise“. Novi album sadrži 13 originalnih pesama u standardnom Tiger Army stilu koji, na svoj specifičan način, kombinuje psychobilly, surf i rock'n'roll pedesetih godina prošlog veka.


Pesma „Devil That You Don't Know“ je treći singl sa novog albuma. Spot je inspirisan filmovima Kenneth-a Anger-a iz pedesetih godina prošlog veka, a režirao ga je Travis Shinn, poznati fotograf iz Los Anđelesa, koji je radio sa muzičarima kao što su: Lemmy, Ice Cube, Slash i mnogi drugi.

Promo (Blender)
Promo (Blender)

Bend se trenutno nalazi na svetskoj turneji, u sastavu Nick 13, Đorđe Stijepović i Mike Fasano, na kojoj promovišu novi album, a tokom koje će nastupiti širom Severne Amerike, u Kanadi, Meksiku, Velikoj Britaniji i u delu Evrope. Nama najbliži koncert biće održan u Beču 20. novembra, u Areni Wien.


Tiger Army je čuveni američki psychobilly sastav osnovan 1996. godine u Los Anđelesu. Bend je do sada objavio šest studijskih albuma: „Tiger Army“ (1999), „Tiger Army II: Power of Moonlite“ (2001), „Tiger Army III: Ghost Tigers Rise“ (2004), „Music from Regions Beyond“ (2007), „V…“ (2016), „Retrofuture“ (2019) i četiri EP-ja. Ovaj legendarni bend, za više od dve decenije karijere imao je mnogobrojne nastupe širom sveta.


Beogradski rock’n’roll kontrabasista, Đorđe Stijepović se priključio grupi Tiger Army pre četiri godine i ovo mu je drugo izdanje sa ovim bendom. Stijepović ima reputaciju najboljeg svetskog slep kontrabasiste, a pre Tiger Army, svirao je u grupi Head Cat, sa Lemmy-jem Kilmister-om iz Motorhead-a.


Spot za pesmu „Devil That You Don't Know“ sa njihovog  novog albuma „Retrofuture“ koji je izašao za izdavačku kuću Rise Records, možete pogledati ovde:

Izvor: Blender