Šta znače škrabotine koje nesvesno crtamo?

Foto: pixabay

Različiti crteži koje ljudi nesvesno crtaju dok pričaju telefonom ili tokom sastanka obično mogu da nam kažu mnogo više o onom ko ih crta nego što mislimo.

U tom momentu svest gubi kontrolu nad ponašanjem i ruka počinje da se pomera pod uticajem podsvesti, koja krije tajne i prave motive našeg ponašanja.

Antropomorfne (ljudske) figure

Ako crtate malecke osobe, onda je najverovatnije da se osećate bespomoćno ili želite da se odreknete svojim odgovornostima. Kada crtate neku osobu kao šemu (linije i kružići), znači da vaše raspoloženje nije stabilno, da želite da se povučete u sebe, i da ne dozvolite da vam se iko približi.

Ispisujete svoj potpis

Ovi potezi su tipični za egocentrične i ponosne osobe. Kada ispisujete svoj potpis više puta, ne ramišljajući o tome, tokom nekog razgovora ili dok pokušavate da rešite neki problem, to govori da ste najverovatnije previše koncentrisani sami na sebe.

child_08_2016.jpg

FOTO: Pixabay

Kvadrati, romboidi i druge geometrijske figure

Imate dobro definisane ciljeve i ubeđenja i skoro nikad ne čuvate svoje mišljenje samo za sebe, tvrdoglavi ste i uporni. Verovatno je da ste previše pažljivi i obazrivi, tako da vas savetujemo da imate manje striktan stav o određenim situacijama.

Krugovi i loptice

Kružne figure, koje su povezane jedna sa drugom ili se nalaze jedna u drugoj, govore nam da pokušavate da se povežete i da postanete deo grupe. „Osećam se usamljeno i imam utisak da se nalazim van spoljnog sveta gde su svi”, ovo je upravo ono što ovakve vrste crteža govore o vama. Kada crtamo kružiće na papiru, nesvesno pokazujemo da nam fali pažnja i društvo prijatelja.

Životinje

Vaše emocije danas mogu imati mnogo veze sa životinjom koju ste nacrtali. Ako je reč o tigru ili vuku, danas ste agresivnije nastrojeni. Ukoliko ste na listu nacrtali lisca, najverovatnije je da se spremate za borbu trikovima u nekoj situaciji. Ako je na papiru veverica, potrebna vam je nega i zaštita, a ako je lav, osećate da ste na nekom nivou iznad ostalih. Ukoliko se desi da svaki put crtate istu životinju, najverovatnije je da je poredite sa sobom i pokušavate, čak i nesvesno, da imitirate njen karakter.

_veb_novinarstvo.gif

Spirale, kružne figure i krive linije

Tuđi problemi vas ne zanimaju mnogo ili vas uopšte ne interesuju. Moguće je da prolazite kroz blagu emocionalnu krizu i idete unaokolo, okrenuti svojim brigama. Potrebno je da pratite svoje ponašanje da se ne biste istresali na nekom drugom.

Strele

Simbolišu vektor, pravac kojim se krećete u životu. Ako strela ide ka gore, orijentišete svoj život prema drugima, ako ide ka dole, orijentisani ste sami ka sebi. Ako ide u levo, simboliše vaše fokusiranje na prošlost, a ako je okrenuta u desno, okrenuti ste ka budućnosti.

Zvezdice

Želite da budete u centru pažnje. Za vas je važno da privlačite pažnju i da ne prođete neprimećeno, ali ako vaša zvezda ima previše krakova ili je predstavljate tako da oni ne dodiruju osnovu zvezde, to može simbolizovati povremenu depresiju i brige povezane sa melanholijom.

Cveće, sunce i oblaci

Radosno cveće i sunašce su jasan pokazatelj da ste zadovoljni onim što vam govore preko telefona. Najverovatnije je da, dok slušate osobu sa druge strane telefonske linije, vi već sanjate i fantazirate o nečem dobrom. Crteži ovog stila otkrivaju pozitivan stav i dobro duhovno stanje.

doodle_1388118_640.png

Foto: Pixabay

Krstovi

Moguće je da imate osećaj krivice ka jednoj bliskoj osobi ili mislite o nekom problemu zbog kojeg se osećate odgovornim.

Kućice i kutije

Simetrični oblici pokazuju vašu ljubav prema redu, vašu naklonjenost planiranju i proračunu. Jedan takav ctrež govori nešto kao: „Nije me lako dekoncentrisati, tačno znam šta želim i imam jasne ciljeve. Nemam nameru da promenim svoje mišljenje“.

Kvadrati kao u šahu

Kako stvari stoje, skoro ste se našli u posebno neprijatnoj situaciji ili u mentalno nezgodnoj poziciji. Ako se ovakvi crteži konstantno ponavljaju, najverovatnije je da patite od skrivenih kompleksa, koji imaju veze sa nesposobnošću da se reši neki problem ili ste u potrazi za samim sobom, za svojom misijom u životu i imate sumnje u to da li se nalazite na pravom putu.

Saće

Trudite se, više od ostalih osoba, da ostanete smireni, da sačuvate osećaj harmonije i želite da sredite svoj život. Sasvim je moguće da razmišljate o tome da stvorite dom.


Izvor: Genial Guru