Posetite najlepše plaže Crne Gore
wikimedia.commons.org

Pizana - Budva

Pizana važi za najmanju plažu na budvanskoj obali. Iako je dugačka samo 50 metara, doživljaji na njoj su nezaboravni. Pizana je šljunkovita plaža i nalazi se u sklopu starog grada. U neposrednoj je blizini šetališta, gradske marine i otvorenog gradskog bazena. Sem atraktivne lokacije, na ovoj plaži uživaćete u pogledu na zidine starog grada i na ostrvo Sveti Nikola.

sr.m.wikipedia.org
sr.m.wikipedia.org

Kopakabana - Ulcinj

Ukoliko odaberete Ulcinj, možete svratiti do Kopakabana plaže, čiju lepotu mnogi hvale. Na crnogorskom primorju postoji devetnaest plaža sa plavom zastavicom koja označava međunarodno priznati standard kvaliteta. Ulcinjskoj obali pripada čak sedam zastavica. Plaža Kopakabana je dugačka 900 metara a nalazi se u blizini velike gradske plaže. Na plaži se nalazi veliki broj kafića i restorana, pa osim u kupanju možete uživati i u koktelu. Pored ove plaže, Ulcinj poseduje par atraktivnih lokacija za obilazak kao što su Venecijanska tvrdjava i kuće sa doksatima u turskom stilu.

flickr.com
flickr.com

Plavi horizonti – Radovići

Jedna od plaža koju turisti najradije posećuju je definitivno plaža Plavi horizonti u Radovićima, nadomak Tivta. Iako Tivat vezujemo za Boku Kotorsku, ova plaža se nalazi na otvorenom moru, uz istoimeni hotel. Plaža je bogata peskom, koji blagotvorno deluje na reumatske tegobe. Posebnu lepotu ovoj plaži daju maslinjaci i borova šuma, u čijoj hladovini uživaju kupači. Dužina plaže je 350 metara i potpuno je opremljena svim pratećim sadržajima. U blizini plaže nalaze se kafići i restorani, kao i parking prostor.

en.wikipedia.org
en.wikipedia.org

Kraljičina plaža – Sveti Stefan

Prema legendi, ova plaža je dobila ime po kraljici Mariji Karađorđević, koja je volela tu da letuje. Nalazi se u blizini Svetog Stefana, a važi za jednu od najlepših na celom Jadranu. Okružena je maslinjacima i borovom šumom a do nje se najlakše može prići čamcem. Nekada je ulaz na ovu plažu bio dozvoljen samo gostima hotelskog kompleksa koji se tu nalazi. Ostali posetioci su plaćali ulaz i do 100 evra. Danas je ulaz moguć samo odabranim gostima pošto je plaža, kao i većina ostrva Sveti Stefan, u privatnom vlasništvu.

commons.wikimedia.org
commons.wikimedia.org

Lučice – Petrovac

Najveća plaža u Petrovcu je gradska peščana plaža dužine 600 metara. Ipak, većina turista i domaćih stanovnika radije izabere plažu Lučice. Na samo 500 metara od Petrovca ka Baru nalazi se ova plaža. Dužine je 220 metara i većini je primamljiva jer ima oblik malog zaliva. Zbog sitnog peska omiljena je roditeljima sa malom decom.

commons.wikimedia.org
commons.wikimedia.org

Bilo da ste odabrali neku od ovih plaža ili ne, ne sumnjamo da ćete na Crnogorskom primorju pronaći kutak za sebe.


IZVOR: Blic žena