Ovde je Bred Pit započeo karijeru
vimeo.com

Priredila:Jovana Milovanović

Radnja se odvija na crnogorskom primorju. Američka porodica odlazi da živi na Jadranu kako bi pomogla svom sinu koji pati od kožne bolesti.

Ovo je bila velika uloga za mladog Breda Pita. Rame uz rame sa njim, našle su se naše glumice, Milena Dravić, Gorica Popović i Sonja Savić. Svi sa seta su potvrdili da je Bred Pit bio veoma odgovoran i profesionalan. U pauzi od snimanja voleo je da obilazi Kotor i Prerast.

„Jurile su ga Nemice koje su letovale u Crnoj Gori! Pamtim ga kao simpatičnog, jednostavnog dečka i velikog profesionalca, koji je uvek na vreme dolazio na snimanje. Kada je došao u Budvu, čini mi se da nije bio najsigurniji gde je zalutao“,izjavila je Gorica Popović za Press.


Film je snimljen 1988. godine, ali je zbog ratnih dešavanja u tadašnjoj Jugoslaviji objavljen tek 1997. godine, kada se Pit već proslavio ulogama u filmovima „Intervju sa vampirom“, „Legende o jeseni“ i „Sedam“.

Reditelj i glumac su ostali u dobrim, prijateljskim odnosima i nakon snimanja filma. Pit je više puta posetio srpsku prestonicu tokom devedesetih godina, te je Božidar Nikolić iskoristio priliku i vodio ga na utakmicu Crvene Zvezde.

IZVOR: Portal mladi

Jovana najviše voli u slobodno vreme da putuje, da se bavi dekupažom, uči jezike, čita knjige, gleda filmove i serije i piše tekstove.


Pročitajte i:

Najluđi festivali na svetu
Podzemni muzej umetnosti
10 najzanimljivijih jezera na svetu