Kako motivacioni govornici utiču na nas?
Pixabay

Kada je čoveku teško, često poseže za bilo čim. Njemu je potrebna ta slamka spasa. Njemu je potrebno da čuje da će sve biti u redu. Tu nastupaju motivacioni govornici. Obično su to ljudi koji su se obučili za taj vid posla, oni su stekli određeno znanje i određene veštine i reči koje oni izgovaraju imaju određenu težinu i zaista ulivaju nadu.


Oni vam pomažu na više nivoa. Oni deluju na vašu podsvest i vode vas ka pozitivnim mislima, a iz pozitivnih misli rađaju se pozitivne situacije i događaji.


Na primer, osobi koja je toliko zauzeta da prosto ne može da organizuje ni sebe ni svoje vreme, motivacioni govornik daje smernice i putokaze na koji način da se organizuje i uz to joj ostane i slobodnog vremena. Ona sluša, pri prvim smernicama joj se menja energija, vibrira pozitivno i ima želju da odmah okrene novi list. To je psihologija pozitivnog razmišljanja.


Veruje se da su motivacioni govornici popularni jer neprestano rade na sebi i ulažu u svoje znanje. Konstantan rad na sebi je najbolji rad na koji možete da potrošite vreme i novac. Svaki motivacioni govornik prvo će vam pričati o radu na sebi. Pričaće vam o postavljanju ciljeva, planova, želja, o meditaciji, o afirmaciji... a sve je to u stvari rad na sebi, vera u sebe i pozitivno mišljenje, jer kako se kaže „Kakve su ti misli takav ti je život“.

Pixabay
Pixabay

Iako često mislimo da su nam oni mnogo pomogli, da bez njih ne bismo uspeli, istina je malo drugačija. Ako imate pozitivne rezultate, oni su vam onda svakako bili od pomoći. Ali, zapitajte se - šta bi bilo da ste svoj problem ispričali porodici, prijateljici, kolegama... da li bi i oni mogli da vam pomognu? Odgovor je, DA!


Možda ne bi uspeli da upotrebe određene termine koje koriste motivacioni govornici (jer oni su to ipak postigli učenjem), ali svakako bi pozitivno delovali na vas lepom rečju, korisnim savetima, pozitivnim reakcijama...


Dakle, ono što je u stvari vama potrebno je razgovor i da vas neko sasluša. Da li će to biti neko vama blizak ili neki motivacioni govornik sasvim je svejedno dok to daje pozitivne rezultate.

Pixabay
Pixabay

Ono što je bitno jeste kako to utiče na vas? Ako mislite da motivaciju možete dobiti na određen način onda se toga i držite. Ali verujte u sebe i svoje ciljeve. Ako ste rešili da uspete, uspeh je zagarantovan, ali ako ste bezvoljni i nesigurni neće vam pomoći ni motivacioni govornik. On može da vam podigne raspoloženje, ali to će biti kratkog veka. Ako ga već slušate onda verujte u njegove reči i vodite se njima.