Magični Festival Harija Potera!

Foto: Philly Mag

Ne morate da protrčite kroz zid na stanici Kings Kros kako biste se ukrcali na Hogvorts Ekspres. Tokom jednog vikenda u oktobru, možete da se popnete na stanici u 30. ulici u Filadelfiji.

Od 21. do 22. oktobra, naselje Česnat Hil u Pensilvaniji će se pretvoriti u magično selo Hogsmid povodom svog godišnjeg Festivala Harija Potera. Po rečima Stefona iz SNL-a (Saturday Night Live), ovaj festival ima sve.

hogsmeade_09_2016.jpg

Foto: Philly

Posetioci festivala mogu biti razvrstani Šeširom za razvrstavanje, da vežbaju čini na časovima Odbrane od Mračnih veština i da navijaju za svoju kuću na Kupu bratske ljubavi (Brotherly Love Cup), turniru Kvidiča. Fakultet Česnat Hila će biti domaćin Hari Poter konferencije, što se čini prikladno, s obzirom da njegov kampus izgleda kao moderni Hogvorts.

Brotherly_Love_Cup_09_2016.jpg

Foto: The Choice Blog

Naselje Česnat Hil će zatvoriti saobraćaj u šest ulica u kojima će posetioci festivala moći da posete prodavnice Hogsmida i da zaređaju po pabovima koji uslužuju krem pivo.

Da biste došli do festivala, uskočite na Hogvorts Ekspres vozove Istočnog Česnat Hila ili Zapadnog Česnat Hila. Iako će vozovi ispunjavati sve bezbedosne uslove koje propisuje kontrola prevoza u Južnoj Pensilvaniji, dvojnici Harija Potera, Rona Vizlija, Hermione Grejndžer i Dambldora će biti u vozu da vas dočekaju i isprate na festival.

Ulaz na ulični vašar i kvidič turnir je besplatan. Akademska konferencija je takođe otvorena za javnost, iako je potrebna nadoknada za registraciju u iznosu od 10 dolara. Ulaznice za obilaženje pabova biće puštene u prodaju u sredu, 28. septembra u 10 ujutru, stoga napravite belešku u svojim kalendarima!

Otresite prašinu sa svojih ogrtača, šešira i metli i isprobajte taj kostim za Noć veštica ranije ovog oktobra.


Izvor: Huffington Post