Ljubav u doba interneta
Pixabay

Činjenica je da su se vremena promenila, da način života više nije isti. Ali, zar je i ljubav postala drugačija? 

Kako mladi danas doživljavaju ljubav? Da li su u potrazi za njom ili ipak beže od nje? Da li i kako izjavljuju ljubav?

„Kako Tanjug javlja ja te volim″, replika iz gore pomenutog kultnog filma ne može da oduševi ili bar nasmeje skoro ni jednu devojku. Jer, danas se živi brzo, niko, pa ni mladi, koji imaju najviše vremena, ne žele da to vreme troše na zavođenje i osvajanje

Reč je o generaciji koja je odrasla u „instant kulturi″, sve im je dostupno, sve je na dohvat ruke. Sve brzo zastareva, traga se za nečim novim, sve brzo dosadi. Međutim, tako stvari gube svoju vrednost i pogrešno se doživljavaju. Niko ne veruje u ljubav, jer se nije pojavila kada su očekivali, ne shvatajaću da ona ne može da dođe kada mi to hoćemo i da se ne javlja s prvim poljupcem.

Više nije bitno da li imate devojku/momka već koliko ste ih imali. Danas se mladi zaljubljuju na društvenim mrežama, ljubav je postala takmičenje, a pobednike određuje broj lajkova na profilnoj slici.

O životu kao i o ljubavi uči se surfovanjem na internetu. Gubi se vreme na veze bez obaveza, na ljude koji čine da se osećate usamljeno. Ako nemate profil na nekoj društvenoj mreži kao da ne postojite. A kako ćete onda naći partnera? Kako će vam onda neko dati do znanja da mu se sviđate ako vam prethodno nije lajkovao nekoliko slika?

Pixabay
Pixabay

Sada je sramota patiti zbog ljubavi.

Egocentrizam više nije mana, naprotiv. Kopromisi više ne postoje, ni u vezi, ni u prijateljstvu čak ni u braku. Ili će biti kako ja hoću ili nemamo o čemu da razgovaramo! Veze se prekidaju zbog jednog bezazlenog pogleda, a brakovi posle prve svađe. 

Svi žele nešto idealno, da budu lepi kao na Instagramu, pametni kao na Fejsbuku i duhoviti kao na Tviteru. Zato ćete mnoge čuti kako misle da ne mogu da se zaljube ili da nemaju koga da vole. Mladi su razočarani, a utehu sve češće traže na pogrešnom mestu i u pogrešnim stvarima. Odaju se alkoholu i drogi, misle zaboraviće ako se napiju, biće im lakše. 

Svi žele isto, niko nije drugačiji. Gubi se originalnost i tone u moru sličnosti.

Pixabay
Pixabay

Niko ne pokušava da razmisli i sagleda stvari na drugačiji način. A možda je baš to rešenje.


Moramo biti svesni da niko i ništa nije savršeno, da je kompromis ključ svega. Lepo je kada vas neko usreći ali je još lepši osećaj kada vi nekog učinite srećnim.

Ništa nije onako kao što izgleda, društvene mreže nisu realnost. U stvarnom životu nema filtera.

Ništa se ne dešava preko noći, kao ni ljubav, zato budite strpljivi, borite se i nemojte odustati posle prvog neuspeha.  

Izvor: Wannabe Magazine