Karlos Ruis Safon objavljuje novu knjigu

Foto: Flickr

„Lavirint duhova”, roman autora iz Barselone koji predstavlja rasplet priče „Groblje zaboravljenih knjiga“, kako navodi španska izdavačka kuća „Planeta”, biće objavljen 17. novembra ove godine.

Seriju knjiga započinje roman „Senka vetra” (La sombra del viento) iz 2001. godine, koji govori o dečaku po imenu Danijel Sempere koji sa svojim ocem pronalazi groblje zaboravljenih knjiga i roman misterioznog autora čije su knjige spaljene. Sedam godina kasnije, priču nastavlja roman „Igra anđela” (El juego del ángel), čiji je protagonista otac mladog pisca opsednutog nemogućom ljubavlju i koji od misterioznog izdavača dobija ponudu da napiše knjigu.

Do sada, poslednji deo sage je bio roman „Zatočenik nebesa” (El prisionero del cielo) iz 2011. godine u kome autor ponovo predstavlja lik Danijela Semperea, ali sada kao odraslog čoveka.

Radnja sva četiri romana se prepliće, a smeštena je u misterioznu, gotsku Barselonu različitih vremenskih razdoblja. Zahvaljujući njima, Karlos Ruis Safon je postao najčitaniji španski pisac nakon Servantesa.

_izrada_sajtova.gif

Iako još uvek nije predstavljen nijedan detalj priče, izvori izdavačke kuće „Planeta” nam otkrivaju da će „Lavirint duhova” biti objavljen istovremeno u Španiji i Latinskoj Americi, a autor će je predstaviti na Internacionalnom sajmu knjiga u Gvadalahari u Meksiku. Knjiga će takođe biti objavljena i na katalonskom jeziku, pod pečatom izdavačke kuće „Columna” iz Barselone.

Premijeri poslednje knjige prethodiće nova izdanja prva tri dela sage „Groblje zaboravljenih knjiga”, koja će u knjižarama biti dostupna od 11. oktobra ove godine.


Izvor: El País