Kakvu odeću zapravo nose junaci serije „Igra prestola“?
flickr.com

Kako prenosi Architectural Digest, preko 100 ljudi brine o odeći koju nose likovi, jer seriju treba što realističnije prikazati. Jasno je da serija zahteva dosta ulaganja, te važi i za jednu od najskupljih za snimanje u istoriji televizijske produkcije.


Dizajneri ove TV serije su veliki broj tepiha prerađivali, sve dok nisu dobili ogrtače koji predstavljaju odeću stanovnika Vesterosa.


Ogrtač koji nosi Džon Snou, jedan od glavnih likova, zapravo je prerađeni Ikein tepih - Ludde. Svima je već jasno da su kostimi zaista neverovatni i da uključuju veliki i skupi nakit.


„Znamo da su ti tepisi topli i udobni, ali nismo zamišljali da će postati modni dodatak“ , rekla je lider prodaje tekstila Ikea UK i Irske. 

upload.wikimedia.org
upload.wikimedia.org

Zanimljiva činjenica je da, iako se ova „odeća“ pojavljuje u skoro svakoj epizodi, niko od vernih fanova serije nije primetio da se radi o tepihu. Naime, ova informacija je otkrivena pre godinu dana, kada je dizajner kostima Majkl Klepton progovorio o tome na jednom događaju u Los Anđelesu. 

Svi iz produkcijske kuće HBO bi voleli da se fanovi fokusiraju na vest o kostimima, kako bi se pažnja skrenula sa hakerskog napada koji je izvršen na ovu čuvenu mrežu. Tom prilikom ukradeno je 1,5 terabajta podataka koji su sačinjeni od velikog broja mejlova, scenarija i nekih epizoda. Ovaj napad se tretirao kao „napad sa otkupom“ jer se navodi da su hakeri tražili 6 miliona dolara kako ne bi pustili podatke u javnost.

Nedavno se Ikea otvorila u Beogradu, pa i vi sada možete da uredite enterijer sa tepihom koji služi kao ogrtač ove popularne serije. Radnici Ikee su otkrili da se radi o tepihu vrednom 4.999 dinara. 


IZVOR: VICE