Kako su Simpsonovi predvideli budućnost?

Foto: Kafenisanje

Priredila:Jovana Milovanović

1. Farmville

U jednoj epizodi iz 1998. godine, deca iz Springfilda su poludela za igricom koja simulira baštenske poslove. Deca i odrasli nešto više od deset godina kasnije obrađuju baštu ili njivu i postaju opsednuti igricama Farmville i Farming Simulator.

simpsonovi_farmville.jpg

FOTO: Kafenisanje

2. Mašine za glasanje koje varaju

U epizodi iz 2008. godine za Noć veštica, Homer želi da glasa za Baraka Obamu, ali ga mašina stalno nervira i beleži glas za Mita Rumnija. Slična situacija se dogodila i 2012. godine na predsedničkim izborima u SAD-u.

namesteni_izbori_simpsonovi.jpg

FOTO: Kafenisanje

3. Greške autokorekcije

Školski nasilnici su prikazani u jednoj epizodi iz 1994. godine kako pokušavaju da iskucaju “Istuci Martina” na ručnom Apple uređaju. Autokorekt ovu rečenicu ispravlja u “Pojedi Martu”. Prošlo je desetak godina od kada je autokorekcija postala sastavni deo pametnih uređaja i počela da zabavlja ljude.

autokorekcija.jpg

FOTO: Kafenisanje

4. Bebi prevodilac

Stariji Homerov polubrat, Herbert Pauel, prvi put se pojavljuje u jednoj epizodi iz 1992. godine. On je izumeo Bebi prevodilac, a 2013. godine programeri su napravili aplikaciju koja omogućava roditeljima da razumeju svoje bebe.

5. Torta štampana 3d štampačem

U epizodi iz 2005. godine, Mardž Simpson je nabavila tortu ubacivanjem fotografije u 3D štampač praćenu rečenicom da je „Nauka izumela magiju“. Danas je moguće odštampati bilo šta uz pomoć 3D štampača.

mardz_simpson.jpg

FOTO: Kafenisanje

6. Ringo Star odgovara na poštu posle nekoliko decenija

Ringo Star je prikazan kako odgovara na poštu koju su mu fanovi poslali pre 50 godina. U stvarnom životu radi se o članu poznatog benda Bitlsi – Polu Makartniju koji je 2013. godine rešio da odgovori na pisma svoja dva obožavaoca iz 1963. godine.

ringo_star_simpsonovi.jpg

FOTO: Kafenisanje

7. Donald Tramp kao predsednički kandidat

U epizodi iz 2000. godine, Simpsonovi su predvideli Trampovu kandidaturu. Bart odlazi u budućnost i otkriva da je Amerika finansijski oslabila nekoliko nedelja nakon što je Tramp izabran za predsednika.

IZVOR: Kafenisanje

Jovana najviše voli u slobodno vreme da putuje, da se bavi dekupažom, uči jezike, čita knjige, gleda filmove i serije i piše tekstove.


Pročitajte i:

Najpopularniji vidikovci na svetu
Podzemni muzej umetnosti
10 filmskih predloga za mirno veče kod kuće