iSerbia vam preporučuje priručnik. Kakav?

FOTO: OLX blog

Priredila: Milica Savić

„Priručnik za ratnika svetlosti", Paulo Koeljo

Ova knjiga je (iako nekoliko puta pročitana, ili možda baš zbog toga) kao stvorena za zimsku avanturu! Fantastično, jednostavno delo brazilskog Nobelovca, pisano njegovim karakterističnim tonom gde vas pisac poziva da nađete ratnika svetlosti u sebi, zasigurno će vas ostaviti bez daha, pročitali vi knjigu odjednom, ili je svakodnevno po malo dozirali. U stvari, možda je prava čar ove knjige upravo u tom doziranju njenih priča...

Paulo_Koeljo_PRIRUCNIK_ZA_RATNIKA_SVETLOSTI_slik.jpg
FOTO: Kupindo

Predlažem sledeću taktiku za konzumiranje knjige: nasumično je otvorite i pročitajte otvoreno. Uverite se sami, nemojte mi verovati na reč kada vam kažem da prava priča nepogrešivo nalazi put do čitaoca baš u pravom trenutku!

Jutarnju motivaciju dobijte uz reči: „Ratnik svetlosti zna da se trud isplati", ili „Svaki put kad isuče svoj mač, ratnik ga i upotrebi". Začinite popodne uz misao da se „ratniku svetlosti vera uvek na kraju vraća, jer on nastavlja da ide napred". Ustanovite kako „Ratnik izgleda lud, ali to je samo maska", ili kako „ratnik svetlosti usresredjuje svoju pažnju na mala čuda svakodnevnog života".

Najzad, uveče mirno zaspite uz saznanje da „Ratnici svetlosti često provedu besane noći uvereni da njihov život nema smisla, ali da zato i jesu ratnici svetlosti. Zato što greše. Zato što se pitaju. Zato što traže neki razlog - pa je sasvim izvesno i da će ga naći".
I ne morate mi se zahvaliti kada vam ovo postane jedna od omiljenih knjiga!