Emotikoni sa likom Fride Kalo

FOTO: RuloLR Frida Catrina via photopin (license)

Njihov tvorac je Sem Kantor, grafički dizajner i galerista iz Los Anđelesa. Nakon što je stvorio serije emotikona iz oblasti istorije umetnosti, u koje je uključio umetnike poput Van Goga, Baskijata i Jaji Kusame, Kantor je odlučio da se posveti samo jednom autoru. Frida Kalo, koja je posvetila svoj život slikanju autoportreta u kojima je prikazivala svoja osećanja bola, strasti, otuđenosti i ambicije, bila je očigledan izbor.

„Frida je jednostavno bila savršena za ovaj projekat. Svoje emocije je pokazivala iskreno i otvoreno u svom radu. Zar postoji bolji umetnik koga bismo prikazali emotikonom, koji upravo i služi da iskaže emocije?“, naveo je Kantor.

Kada je započinjao projekat, Kantor je znao da želi da emotikoni budu više od cvetne krune na glavi i spojenih obrva. Iz tog razloga se upustio u detaljna istraživanja Fridinog rada, a posetio je i Meksiko Siti kako bi uživo video njena čuvena dela. Prvo je osmislio oko 400 potencijalnih emotikona, koje je na kraju redukovao na 160.

Ljubitelji umetnosti će odmah prepoznati po uzoru na koju sliku je kreiran koji FridaMoji, a među reprodukovanim delima nalaze se i „Autoportret sa majmunom“ i „Dve Fride“. Sa druge strane, mamurni korisnici ovih emotikona će sigurno biti presrećni što će konačno moći da na pravi način prikažu svoje muke, putem emotikona inspirisanog delom „Ranjeni jelen“.

smilies-1731855_640.jpg

FOTO: Pixabay

Nismo sigurni kako bi Frida reagovala kada bi videla kako su njene emocije prenete kroz lik koji izgleda kao da je iz crtanog filma. Ipak, uvereni smo da bi ova hrabra žena, koja je pokazala moć autoportreta, snagu u ranjivosti i lepotu u bolu, imala veoma upečatljivu ulogu u onlajn svetu kad bi živela u današnjem vremenu.


IZVOR: The Huffington Post