Dikaprio i Skorseze: Nova saradnja legendarnog dua
Informador Digital (Wikimedia Commons)

Hulu i Paramaunt televizija će adaptirati dokumentarni triler Erika Larsona koji je prema Njujork Tajmsu jedan od najprodavanijih. Udruženje televizijskih kritičara je u ponedeljak objavilo ovu vest u okviru zimske press turneje.


„Đavo u belom gradu” otkriva hladnokrvnu istinitu priču o dva muškarca, arhitekte i serijskog ubice, čije su sudbine zauvek povezane na svetskom vašaru u Čikagu 1893. godine. Svaka priča je otelotvorenje američke genijalnosti na početku dvadesetog veka: Danijel H. Burnhem, brilijantan i izbirljiv arhitekta koji želi da ostavi lični pečat na ovom svetu, i Henri H. Holms, zgodan i lukav doktor koji je dizajnirao svoj farmaceutski „Dvorac smrti” na vašaru – palata sagrađena da zavede, muči i osakaćuje mlade žene.

Projekat se razvijao u nekoliko različitih studija od 2003. godine. Prvenstveno je bio u vlasništvu studija Vorner Bros pre nego što je premešten u Paramaunt - studio je dozvolio gašenje prava 2004. i ponovo 2007. budući da je predstavljao budžetski izazov.


 U jednom trenutku je i Tom Kruz planirao da producira i glumi u adaptaciji, dok se kasnije pridružila i Ketrin Bigalo kao režiser i producent. Tek 2010. godine Leonardo Dikaprio je„zgrabio “prava, jer je, kako je naveo, dugo bio fasciniran ovom mračnom temom. 

Nekoliko detalja u vezi TV serije – da li će Dikaprio igrati u filmu kako je prvobitno planirano u filmskoj verziji ili ne – za sada nije poznato. Uz Skorsezea i Dikaprija, izvršni producenti će biti i Stejsi Šer, Rik Jorn, Ema Koskof i Dženifer Dejvison.


Do sada su Di Kaprio i Skorseze sarađivali na 5 filmskih ostvarenja: „Bande Njujorka”, 2002. godine , ͈Avijatičar”, 2004. godine, ͈Dvostruka igra”, 2006. godine, „Zatvoreno ostrvo”, 2010. godine i 2013. u filmu ͈Vuk sa Vol strita”.

IZVOR: The Hollywood Reporter