Zanimljivosti koje sigurno niste znali o Piratima sa Kariba
Pixabay

U čast poslednjem filmu predstavljamo vam, po nama najinteresantije zanimljivosti koje sigurno niste znali o „Piratima sa Kariba“. Ukoliko ste čuli za svaku od ovih zanimljivosti, u potpunosti zaslužujete da budete 'kapetan sopstvenog broda'.

  • Pre nego što je dobio naziv „Crni biser“ (The Black Pearl), prvobitno ime broda kojim upravlja Kapetan Džek Sparou u filmu „Pirati sa Kariba“ je bilo „Opaka ženska“ (The Wicked Wench), poput broda u Diznilendu (Disneyland). Prvobitno je brodom upravljao pirat čije se ime nije znalo, a potom ga je zamenio Kapetan Barbosa iz filmova. 

  • U neverovatnoj borbi mačeva između Džeka Sparoua i Vila Tarnera u prvom filmu, Džek je u prednosti nakon što baci vreću čađi na Vila. Ono što verovatno niste znali je da je u toj vreći u stvari bio ukusan čokoladni prah. 

  • Džek Sparou, to jest, Džoni Dep, svoju čuvenu završnu rečenicu „Donesi mi taj horizont“ (Bring me that horizon), što se može protumačiti i kao približi me tom horizontu“, zapravo je improvizovao na sam dan snimanja.

  • Međutim, da li ste znali da Džoni Dep nije bio prvobitni izbor za tumačenje uloge Džeka Sparoua? Uloga je u stvari napisana za Hjua Džekmena iz filma „Iks Men“ (X-Men).

  • Džoni Dep kaže da su pirati bili ’rok zvezde’ u vremenu kada su postojali. Zbog toga je lik Kapetana Džeka Sparoua inspirisan gitaristom benda „Rolingstonsi“ (The Rolling Stones), Kitom Ričardsom.

Kada je čuo za ovu priču, Kit Ričards je pristao da glumi Džekovog oca - Kapetana Tiga u filmu. Naravno, njegova uloga je bila savršena.

  • Kada snimate film na moru velike su šanse da će neko dobiti morsku bolest. Kira Najtli je otkrila da je jednom prilikom popila tabletu protiv mučnine koja ju je na kraju uspavala tokom snimanja scene.

  • Najzanimljivija rečenica papagaja iz filma je „Mrtva usta ne govore“ (Dead men tell no tales), što je ujedno i naziv petog filma serijala.

  • Serijal Pirati sa Kariba je 17. najprofitabilniji serijal svih vremena, koji je zaradio 1,28 milijarde dolara za samo prva četiri filma. 

Izvor: Sweety High