8 modernih Pepeljuga koje su našle svog princa

Foto: Abc News

Kejt, vojvotkinja od Kembridža

Princ Vilijam, vojvoda od Kembridža, i Kejt, obična devojka iz prosečne britanske porodice, upoznali su se 2001. godine dok su studirali na Univerzitetu „St. Andrews“, u Škotskoj. Na prvoj godini Kejt i Vilijam su postali prijatelji. Međutim, na početku je biti „prijateljica“ princa bio pravi izazov: crvenela je, bledela ili zamuckivala, ukratko, pokazivala je sve znake sramote koji su se ponekad pojavljivali. Osim toga, Kejt je uspela da ubedi princa da ne napusti svoje studije kao što je planirao.

Tek 2004. godine počelo je da se priča o njihovoj vezi kada su se u štampi pojavile njihove prve zajedničke fotografije. Njihova ljubav prolazila je kroz uspone i padove: rastajali su se i mirili. Ali istinska ljubav je pobedila: novembra 2010. godine objavljena je njhova veridba, a aprila 2011. u Vestminsterskoj opatiji održana je ceremonija venčanja koju su uživo prenosili mediji širom sveta.

Letisija, kraljica Španije
850700_1.jpg
Foto: El periódico de Aragón

Kraljica Letisija, dete novinara i medicinske sestre, u detinjstvu je pokazivala interes za novinarstvo i odlučila je da se bavi ovom profesijom. Pre nego što je upoznala Princa od Asturije, Letisija je već bila udata a njen brak trajao je samo godinu dana. Felipea je upoznala u španskoj pokrajini Galisiji gde je snimala reportažu. To je bila ljubav na prvi pogled, mada je Letisiji trebalo vremena da prihvati prvi sastanak sa princom. Venčali su se 2003. godine i prema nekim proračunima, njihovo venčanje okupilo je milijarde gledalaca širom sveta.

EU%20GIF.gif

Šarlen, princeza od Monaka

princeza_sarlin_i_princ_albert_od_monaka_1450950.jpg
Foto: Stil

Plivanje može da odvede ne samo do sportskog vrha, već i u kraljevsku palatu. Baš to dogodilo se sa Šarlen Vitstok, koja je upravo zahvaljujući svojoj profesiji upoznala Alberta II. Njihov prvi susret dogodio se 2000. godine na plivačkom takmičenju u Monaku, a drugi, šest godina kasnije, na drugom takmičenju u Torinu. Upravo tada u štampi su počele da kruže prve zajedničke fotografije ovog para, ali svoju vezu ozvaničili su tek 2011. godine.

Meri, krunska princeza od Danske
victoria_wedding_z.jpg
Foto: Hello Magazine

Sport je spojio i Meri, dete profesora, i prestolonaslednika Danske, Frederika. Upoznali su se tokom Olimpijskih igara 2000. godine u jednom pabu u Sidneju gde je princ došao da se odmori sa svojim prijateljima. Upravo tu video je Meri. Zanimljivo je da Meri u početku nije shvatala ko je mladić.

Meri nije žurila u preseljenju iz svoje rodne zemlje: prvo se 2001. godine preselila u Pariz, gde je počela da predaje engleski jezik, a tek posle u Dansku. Da bi postala princeza, Meri Elizabet je morala da ispuni više uslova momkovih roditelja: da se odrekne australijanskog državljanstva, da pređe u luteransku veru, da perfektno nauči danski jezik i da da pristanak da, u slučaju razvoda, gubi sva prava na svu decu rođenu u ovom braku.

Sara, princeza od Bruneja

Queen_Beatrix_Netherlands_Hosts_Dinner_Ahead_Lnk.jpg
Foto: Zimbio

Kao i Vilijam i Kejt, i naslednik brunejskog trona pronašao je ljubav u školi: upoznao je svoju buduću suprugu dok je još bila učenica. Upoznao ih je muž jedne Sarine drugarice, koji je jednog dana pomenuo da njegova supruga ima jednu prelepu drugaricu. Da bi mogao da je vidi, organizovali su posete školi u koju je ona išla. U tom trenutku je Sara, ćerka službenika srednje klase, želela da se bavi biologijom mora, ali kao što znamo, život voli da nas nagrađuje. Tako je Sara sa 17 godina postala supruga Al-Mutadea Bilaha, princa od Bruneja.

Tesi, princeza od Luksemburga

image.jpg
Foto: Noticias Sin

Tesi je postala Princeza od Luksemburga 2009. godine, ali zakonita supruga princa Luja, ranije. Upoznali su se na Kosovu. Ubrzo je otkriveno da će zaljubljeni par dobiti dete i to je bio pravi skandal zato što članovi kraljevske porodice ne smeju da imaju vanbračnu decu. Nakon rođenja deteta, Tesi i Luj su se venčali i za to je princ morao da se odrekne svog prava na presto, a Tesi je jednostavno postala madam od Nasoa. Kasnije je par dobio i drugo dete.

Na kraju, prinčeva porodica je donela važnu odluku: juna 2009. godine, na Nacionalni dan Luksemburga, veliki vojvoda od Luksemburga, i u isto vreme srećni deda Anri, na kraju je prihvatio taj brak i svojoj snaji dao titulu princeze od Luksemburga, a svojim unucima, titulu prinčeva.

Mete-Marit, krunska princeza Norveške

princeza_mete_marit_od_norveske_i_princ_hokon_14.jpg
Foto: Stil

Kada se govori o čarobnoj sreći, nemoguće je ne pomenuti Mete-Marit. Rođena je u skromnoj porodici novinara i bankarske službenice. Pre nego što je upoznala svog budućeg muža, radila je kao konobarica i prodavačica odeće, „spoznala“ je drogu, živela je sa osobom koja je imala problema sa zakonom, a čak je i rodila dete. Prestolonaslednika Hakona upoznala je 1999. godine na jednom muzičkom festivalu. Njihova veza prolazila je kroz uspone i padove zbog burne prošlosti Mete-Marit, ali nakon što je Hakon zapretio da će se odreći prestola, venčanje se održalo.

Ranija el Abdulah, kraljica Jordana
56488b70_ded8_4eb1_b51d_7ca20a0a0a64_jordan_kral.jpg
Foto: Dnevni avaz

Ovo je čudan slučaj: da nije bilo jedne nesreće, ne bi postojala ova sreća. Pošto je bila odbijena za unapređenje na višu poziciju, Ranija, koja potiče iz skromne palestinske porodice, odlučila je da okuša sreću u gradskoj banci u Amanu. I sreća je došla, ali ne u vidu novog posla već u vidu ljubavi: u centralnoj kancelariji upoznala je Abdulaha, sina kralja Jordana. Tu se rodila ljubav koja je kasnije prerasla u brak. Ova neverovatna žena, majka četvoro dece, uvek uspeva da izgleda spektakularno.

I za kraj, jedan bonus.

Danijel, princ Švedske

85f5b68d38c2b37c_1024_xxxlarge.jpg
Foto: Pop sugar

Ljubavna priča Danijela Vestlinga i Viktorije, prestolonaslednice Švedske, je naopaka priča o Pepeljuzi. Danijel, fitnes instruktor, odlučio je da otvori svoju teretanu koja je postala vrlo popularna. Među njegovim klijentima bila je i Viktorija. Zaljubljeni par je morao da čeka osam godina dok otac Karl Gustaf XVI nije dao dozvolu za njihovo venčanje. Najzad, toliko očekivano venčanje održano je 2010. godine.

Kao što vidite, u životu uvek ima mesta za bajke. Važno je verovati! Nikada ne znamo kakave susrete nam sudbina priprema. Šta ako je baš danas taj dan kadaće se vaš život zauvek promeniti?


Izvor: Genial