20 „životnih“ zakona koje morate zapamtiti

FOTO: Flickr

1. Zakon sličnosti

U vašem životu ne postoje slučajna poznanstva. Privlačite nesvesno u svoj život samo one osobe koje su vam slične.

2. Zakon ravnoteže
Kada neka osoba želi da postigne nešto nemoguće potrebno je da misli na neku drugu želju isto tako moćnu kao što je bila prva.

3. Bobov zakon
Ako Bob ima problema sa čitavim svetom, obično je glavni problem sam Bob.

problem_01_2017.jpg

FOTO: Flickr

4. Zakon suzbijanja
Misli i dela koja jedna osoba potiskuje u sebe, sve što odbacuje, može doći do izražaja u najmanje očekivanom trenutku. Trebalo bi da prihvatite svoje unutrašnje „ja“, a ne da ga potiskujete.

5. Zakon barijere
Za neke stvari vam se može ukazati samo jedna prilika u životu. Stoga je potrebno brzo odlučiti i preći zamišljenu prepreku. Posle te odluke, očekuju vas nove prilike.

6. Zakon plaćanja
Treba platiti za sve: kako za činjenje tako i za nečinjenje nekih stvari. Vi odlučujete šta je skuplje. Ali, ne zaboravite da vas izbegavanje neuspeha neće učiniti srećnim.

7. Zakon vrata

Vaš život se sastoji od niza izbora. Uvek imate izbor. Ponekad se on sastoji od toga da ne odaberete ništa. Treba imati na umu da nećete uvek doneti ispravne odluke. Ulazeći na jedna vrata, izgubite iz vida ona druga. Ali, gubici se mogu pretvoriti u dobitke.

vrata_01_2017.jpg

FOTO: Flickr

8. Zakon privlačenja
Čovek privlači ono što mu je u svesti: ono o čemu neprestano razmišlja, ono čega se boji ili ono što voli. Život vam ne da ono što želite da dobijete od njega, već ono što nesvesno očekujete.

9. Zakon ograničenja broj 1
Ne možete sprečiti sve. Postoje događaji koji se dešavaju uprkos vašoj volji i ne možete ih sprečiti, niste odgovorni za njih.

10. Zakon ograničenja broj 2
Čovek ne može imati sve. Uvek će mu nešto nedostajati. Tajna sreće je znati zadovoljiti se onim što imate.

11. Zakon o pravilnosti
Događaj koji se dogodio samo jednom može biti slučajnost, drugi put je podudaranje, treći put je rutina.

12. Zakon promene
Ako želite da promenite nešto u svom životu, preuzmite kontrolu nad okolnostima koje su u vašim rukama. Ne možete da promenite svoj život pasivno očekujući da vam sudbina pokloni nešto. Neće to učiniti. Ako nikuda ne idete, takođe nikuda nećete stići.

13. Zakon taksija

Što vas dalje taksista odveze, skuplji će biti put. Ako mu ne kažete put, mogli biste da završite bilo gde. Što duže putujete pogrešnim putem, teže ćete se vratiti.

taxi_01_2017.jpg

FOTO: Flickr

14. Zakon misli
Vaš spoljašnji svet je sačinjen od vaših misli. Ne tražite razloge svojih neuspeha u spoljašnjem svetu.

15. Zakon o pola puta
U odnosu sa drugom osobom uvek možete da se nađete na pola puta. Ako vi hodate više nego druga osoba, to znači da joj niste dovoljno bitni. Zašto vam je onda potrebna ta osoba?

16. Zakon harmonije
Čovek traži harmoniju u svemu. Postići harmoniju sa čitavim svetom je moguće samo ako imate harmoniju sa samim sobom. Imati dobar odnos prema sebi i prihvatiti samog sebe – to je prava garancija harmonije sa ostatkom sveta.

17. Zakon ogledala
Vi takođe imate osobinu koja vam smeta kod drugih. Ono što ne želite da čujete od drugih je ono što vam je potrebno da čujete u ovoj fazi vašeg života. Druga osoba vam može poslužiti kao ogledalo, pomažući vam da sagledate ono što ne vidite ili ne želite da vidite u vama samima.

ogledalo_01_2017.jpg

FOTO: Flickr

18. Zakon lančane reakcije
Ako ste loše raspoloženi, jedan neuspeh će izazvati drugi. Ako svakog dana živite u svojim snovima, stvarnost će se zameniti svetom mašte. Ponekad je teško zaustaviti tok loših ili neproduktivnih misli jer brige, patnje i snovi postaju navika, to jest, radite bilo šta kako ne biste tražili rešenja za probleme.

19. Zakon lične evaluacije
Drugi skoro uvek vrednuju osobu na isti način na koji se ona sama vrednuje. Prema tome, ne pokušavajte da se uzdignete u očima drugih, ako se u sopstvenim nalazite nisko.

20. Zakon svrhe života
Dolazite ni iz čega, pokušavajući životu da date smisao, i ponovo se vraćate u prazno. Svaka osoba ima svoju sopstvenu svrhu života koju može da promeni u različitim etapama. Ako se osoba uvek menja u zavisnosti od vremena i događaja koji se dešavaju, možda je glavna svrha života u stvari sam život.


IZVOR: Genial guru