10 filmskih predloga za mirno veče kod kuće

FOTO: Pixabay

Predstavljamo vam listu od deset najboljih filmova prikazanih u protekle dve godine. Pažljivo pročitajte tekst, pa, ukoliko ste neki propustili, napravite kokice i udobno se smestite. Ovi filmovi su zaista vredni gledanja!

Dolazak_plakat.jpg

FOTO: Cineplexx

1. „Dolazak“
„Dolazak“ (The Arrival) režirao je Denis Vilenev. Glumačku ekipu predvode Ejmi Adams i Džeremi Rener. Mnogi su ga ocenili kao „film godine“. Radi se o naučno-fantastičnoj priči u kojoj se vanzemaljski brodovi pojavljuju na Zemlji. Lingvistički stručnjak, u pratnji jednog fizičara, zadužena je da stupi u kontakt sa njima. Da li dolaze u miru ili ipak ne? Film je adaptacija kratke priče „Priča tvog života“ (The Story of Your Life) pisca Teda Ćanga.

MV5_BY2_Fm_ODc2_N2_Qt_Ym_Y3_MS00_YTMw_LWI2_NGYt_ZWRm_YWVk_Nj_Fj.jpg

FOTO: IMDb

2. „Povratnik“
Od režisera Alehandra Gonsalesa Injaritua, ovaj film, u kome je protagonista Leonardo Dikaprio, dobio je Oskara za najboljeg glumca, najbolju režiju i najbolju fotografiju, kao i nekoliko Zlatnih globusa, BAFTA i drugih nagrada. Film je fantastična adaptacija romana Majkla Punkea „Povratnik“ (The Revenant).

doctor_extrano.jpg

FOTO: Muy Interesante

3. „Doktor Strejndž“
Film je režirao je Skot Derikson, a protagonisti su Tilda Svinton, Benedikt Kumberbač, Mads Mikelsen, Rejčel Mekadams i drugi. Ovaj naučno-fantastični film zasnovan je na liku Doktora Strejndža iz Marvelovih stripova. Film je premašio zaradu od 600 miliona dolara na blagajnama.

ice_age.jpg

FOTO: Muy Interesante

4. „Ledeno doba: Veliki udar“
Kao i obično, svake godine crtani filmovi postaju sve bolji. Poslednji film sage „Ledeno doba“, „Veliki udar“, nam pokazuje „pravu teoriju o nastanku Sunčevog sistema“. Ovaj peti deo „Ledenog doba“ je treći koji se prikazuje u 3D formatu. Film je osvojio simpatije publike i zato se nalazi na mestu broj 13 liste filmova koji su najviše zaradili u 2016.

sully.jpg

FOTO: Muy Interesante

5. „Čudo sa Hadsona“
Od režisera Klinta Istvuda, sa Tomom Henksom i Aronom Ekartom u glavnim ulogama, ova drama sa biografskim karakterom govori o letu 1549 kompanije US Airways i njegovom pilotu, Česliju, zvanom Sali. Zaplet filma zasnovan je na pravnim i etičkim pitanjima u vezi sa kapetanovom odlukom. Henksova interpretacija pilota dobila je pohvale od strane kritičara i publike.

steve_jobs.jpg

FOTO: Muy Interesante

6. „Stiv Džobs“
Iako je zvanična premijera ovog filma bila 26. novembra 2015. godine, u mnogim zemljama je to bilo početkom 2016. godine, pa se zbog toga nalazi na ovoj listi. Ovaj biografski film zasniva se na priči koosnivača kompanije Apple i pretpeo je različite kritike, ali su uloge Majkla Fasbendera kao Stiva Džobsa i Kejt Vinslet kao Džoane Hofman, njegove neodvojive senke i poverioca, sjajne. „Stiv Džobs“ imao je dve nominacije za Oskara: za najboljeg glumca i za najbolju sporednu glumicu.

MV5_BMj_A1_MTc1_NTg5_NV5_BMl5_Ban_Bn_Xk_Ft_ZTgw_OTM2_MDEz_Nz_E.jpg

FOTO: IMDb

7. „Podlih osam“
Scenarista i režiser filma je Kventin Tarantino. U ovom vesternu, koji je mešavina, kako je to obično sa Tarantinom, elemenata misterije i crnog humora, glavni glumci su Samjuel L. Džekson, Kurt Rasel i Dženifer Džejson Li. Za odličnu muziku, svakako, zaslužan je Enio Morikone.

MV5_BMTcz_NTQ4_OTEy_NV5_BMl5_Ban_Bn_Xk_Ft_ZTgw_NDgy_MDI3_Nj_E.jpg

FOTO: IMDb

8. „Kerol“
„Kerol“, režisera Toda Hejnsa, je jedan odličan romantični film u kome se Kejt Blanšet i Runi Mara ističu svojom fantastičnom glumom. Ova romantična drama osvojila je brojne nagrade kao što su Nagrada za najbolju glumicu (Runi Mara) na Kanskom festivalu, nagrada AACTA za najbolju glumicu (Kejt Blanšet i Runi Mara) i nekoliko nagrada Ugruženja njujorških filmskih kritičara.

The_Little_Prince_2015_movie_poster.jpg

FOTO: DVDs Release Dates

9. „Mali princ“
„Mali princ“ je animirani film zasnovan na istoimenom romanu iz 1943. godine koji je napisao Antoan de Sent Egziperi. Muziku koja prati ovu novu slobodnu adaptaciju „Malog princa“ napisao je kompozitor Hans Zimer, dobitnik Oskara. Film će vas osvojiti, dok animacija teži savršenstvu, kao i poruka filma.

capam.jpg

FOTO: Cineplexx

10. „Kapetan Amerika - Građanski rat“
Ovaj film o Kapetanu Americi počistio je blagajne. Prikazan je sa mnogo očekivanja i s obzirom na to da je 2016. bila godina superheroja, ne čudi da je „Građanski rat“ uvršten u top 10 filmova sa najvećom zaradom u istoriji. U filmu kapetan Stiv Rodžers vodi novu grupu Osvetnika koji žele da očuvaju čovečanstvo. Glumačka postava je raznovrsna i već poznata: Kris Evans, Robert Dauni Džunior, Skarlet Johanson, Džeremi Rener, Martin Frimen, Pol Betani...


IZVOR: Muy Interesante