Šta raditi onda kada vam posao ne ide od ruke?

FOTO: EXCEL GIRL'S HIGH SCHOOL

Prevela: Nataša Antić

U nekim firmama su uslovi za rad osmišljeni tako da radnici imaju što manje poteškoća. Međutim, ipak ste, pre svega, još uvek vi ti koji bi trebalo da napravite svoj plan kako biste profesionalno mogli što bolje da se razvijate.

Postoje trenuci kada jednostavno prestanete da se borite. Razlozi za to su brojni: problemi lične prirode, nesuglasice sa šefom, nesporazumi sa kolegama, manjak podrške porodice i najbljižih prijatelja i slično. Ako su ovi padovi povremeni, to nije strašno, ali ako postanu deo vašeg svakodnevnog života, vreme je da stvar preuzmete u svoje ruke i promenite nešto, jer niko ne može bolje da vam pomogne od vas samih.

-poslovna_komunikacija.gif

Ako niste dovoljno motivisani, ne ustaje vam se ujutru iz kreveta jer znate da morate da odete na posao i po ceo dan slušate šefove i nervozne kolege, to neće uticati negativno samo na vašu karijeru, već i na odnose sa ljudima koji sa tim poslom nemaju dodirnih tačaka. Povedite računa o tome i što pre pokušajte da sve ono što je negativno ostavite iza sebe!

Prvi korak koji bi trebalo da preuzmete je da verujete! Ubedite sebe da vi možete da razvijate svakodnevno svoje profesionalne sposobnosti, da učite nove stvari i da napredujete. Ako se nekada zapitate: „Kako ja mogu sebe da ubedim da to mogu“?, odgovor je - lako! Kao što znate da na najbolji način posavetujete prijatelje kada im je to neophodno, tako morate naučiti i da sebi budete podrška i savetodavac. U početku će vam možda biti čudno jer ćete se osećati kao da morate da pričate sami sa sobom. Vremenom ćete shvatiti da je to potpuno normalna stvar, i redovno ćete primenjivati tu taktiku.

U društvu vlada pogrešno mišljenje kako su upravo firme te koje treba da vas ojačaju u poslu, i usavrše vašu karijeru. Naprotiv, isključivo vas vaša odgovornost, briga, i privrženost onome što radite, mogu odvesti do vrha!

como-abrir-meu-proprio-negocio.jpg

FOTO: SFORWEB

Osmišljeni plan za profesionalnu budućnost će potrajati neko vreme, recimo nekoliko godina, ali imajući u vidu to da se iz dana u dan menjaju i navike, i razmišljanja, i način života, tako će se i taj plan u nekom trenutku promeniti. Zbog toga je potrebno da s vremena na vreme preformulišete plan u skladu sa vašim željama i potrebama, jer samo na taj način možete stabilno napredovati ka poslovnim ciljevima.

„U 85 posto slučajeva pobeda pojedinca zavisi isključivo od stava koji zauzme na samom početku igre. Tamo gde drugi vide propast, on će videti priliku za pobedu, ali će isto tako naučiti da se još snažniji podigne onda kada padne“, Viktor Familija

IZVOR: GestioPolis

Nataša je studentkinja španskog, obožava stripove, ljubičastu boju i Čile.