Šta sve možete da uradite dok ste u potrazi za poslom?
Pexels

Sredite svoj CV

Kada ste detaljno pogledali vaš CV? Kada ste ga osvežili novim informacijama? Kada ste izbacili ono što više nije potrebno? Budite iskreni prema sebi. Ono što možete za početak da uradite jeste da pogledate svoj CV, da dodate nove informacije, da izbacite ono što vam više ničemu ne služi. Zatim obratite pažnju na vašu fotografiju. Morate priznati da će slika u boji mogo bolje izgledati nego crno-bela. Osvežite i vašu pozadinu na kojoj je ispisan CV. Uradite sve ono što je u vašoj moći da se baš vaš CV izdvoji iz mora drugih.

Viđajte se sa prijateljima, rodbinom…

Ako ste u situaciji da zbog nedostatka posla imate manje novca i ne možete sebi da priuštite česte izlaske u grad, to ne znači da treba da se zaključate u četiri zida i da očajavate. Naprotiv, postoje druženja koja možemo da nazovemo besplatna. Pozovite prijatelje ili rođake na kafu. Možete se lepo družiti, a pri tom možete da čujete po neku informaciju za neki novi konkurs, radno mesto…

Koliko jezika znaš, toliko vrediš

Poznavanje stranih jezika odlično će izgledati u vašoj radnoj biografiji. Poslodavcu će pre zapasti za oko budući radnik koji zna neki od traženih stranih jezika. Ako kojim slučajem ne znate ni jedan, ili vam treba usavršavanje, uvek možete upisati neki kurs.

Nađite hobi

Sada imate vremena da se bavite svim onim stvarima kojima niste mogli zbog velikih obaveza. Uživajte u svom hobiju, ma koji on bio. Možda se ispostavi da baš to postane vaš posao iz snova.

Pexels
Pexels

Volontiranje

Dok čekate na posao nemojte da gubite vreme, ali ni vaše veštine. Ne dozvolite da vaši talenti propadnu. Najbolji lek  za to je da volontirate u nekoj ustanovi gde vaši kvaliteti mogu da se razvijaju i da dođu do izražaja. Nikad se ne zna, možda vas baš tu zaposle.

Fizička aktivnost

Ako ništa drugo bar imate vremena za sebe i nemate izgovor da ne počnete još danas da vežbate. Možda baš na nekom od treninga upoznate osobu koja će vam pomoći da pronađete posao.

Humanitarni rad

Sada kada imate dovoljno slobodnog vremena možete ga posvetiti i onima kojima je pomoć neophodna. Posetite humanitarne organizacije, Crveni krst u vašem gradu, azil za životinje… Toliko njih ima kojima je pomoć potrebna.

Master studije

Ako ne želite da sedite besposleni, a pritom ste ambciozni, možete da upišete master studije i tako budete na korak do boljeg posla.

Pexels
Pexels

Dijeta

Kada nemate fiksno rado vreme i obaveze možete se posvetiti sebi i svom zdravlju. Možete pažljivo da isplanirate zdrave obroke i da sve to uspešno sprovedete u delo.

Odmarajte

Gledajte filmove, Tv serije, čitajte knjige, uživajte… odmarajte, jer sve to nećete tako lako moći kada nađete posao.

Mondo