Šest najčešćih neprimerenih pitanja na razgovoru za posao
Flickr

Potraga za poslom je kod nas često mukotrpna i dugotrajna. Ako ste mladi, bez iskustva, ne započinjete svoj biznis i niko vas „ne ubacuje preko veze“, velika je verovatnoća da ćete svoje virtuelno poštansko sanduče zatrpati gomilom radnih biografija i motivacionih pisama poslatih na razne konkurse. Neki će vam se kulturno zahvaliti i sa žaljenjem obavestiti da niste osoba koja im odgovara, neki vam neće odgovoriti. Ono što je sigurno – radovaćete se svakom pozivu na razgovor ili testiranje.


Dešavaće se da ne budete zadovoljni nakon razgovora za posao i da za to krivite sebe. Ipak, moguće je i da je neugodan osećaj koji je ostao nakon zatvaranja vrata kancelarije uzrokovan pitanjima poslodavca. Može se desiti da poslodavci, ali i menadžeri ljudskih resursa, ponekad postave razna pitanja koja ne bi trebalo (ili čak ne bi ni smeli po zakonu), a vi niste bili sigurni kako da na ista reagujete i koji odgovor da date.

Unsplash
Unsplash

Na internetu ćete pronaći mnogo primera i saveta za razgovore za posao sa često postavljanim pitanjima, predlozima za odgovore, savetima za ponašanje, oblačenje, govor tela... Mnogo ređe, pričaće se o neprihvatljivim pitanjima, a realnost je da će vas neka od njih kad-tad iznenaditi. To su pitanja koja zadiru u vašu intimu, privatni život i neka lična ubeđenja koja se ne tiču nikoga osim vas samih. Evo primera nekih takvih pitanja i predloga kako se izboriti sa njima.

1. Imate li decu? Da li ste trudni ili planirate da imate decu?

Pitanja ovog tipa, iako su zabranjena, kod nas su dosta često postavljena. Zakonom je čak izričito precizirano da poslodavac ne sme, recimo, da zahteva od zaposlene žene, ili one koja konkuriše za posao, da uradi test na trudnoću, osim ukoliko nije reč o poslu kod kojeg postoji znatan rizik za zdravlje žene i deteta. 


Na ova pitanja imate pravo da ne odgovorite i zbog toga ne biste smeli da snosite posledice. Da li i zašto imate ili nemate decu i da li želite da ih imate je isključivo vaša stvar. Držite do sebe i odlučno recite da smatrate da ne bi trebalo da vas pitaju tako nešto i da o tome radije ne biste govorili. Ono što, na primer, imaju pravo da pitaju kandidate jeste da li postoji nešto što bi moglo da ih spreči da putujete zbog posla.

2. Da li ste u braku?

Imate puno pravo da zadržite ovu informaciju za sebe, a tu i Zakon o radu staje na vašu stranu. Vaš bračni status nikako ne bi smeo da vas stavi u drugačiji položaj od ostalih kandidata ili da vas dovodi u nezahvalnu situaciju da objašnjavate zašto niste ili jeste udati/oženjeni. Savet je da kažete da vaš privatni život ne mešate sa poslovnim i kako to nema uticaja na vaše radne sposobnosti i kvalifikacije za posao, te da ne vidite potrebu da o tome govorite.

Unsplash
Unsplash

3. Gde i sa kime živite? Koliko članovi porodice zarađuju?

Teme vezane za vaše stambeno pitanje mogu imati različitu svrhu. Pitajte poslodavca koji je razlog što je to pitanje postavljeno i reagujte u skladu sa tim. Ukoliko je svrha pitanja bila da se utvrdi koliko vremena vam treba da dođete do posla, da li je neophodno nadoknaditi putne troškove i slično, ovo pitanje je razumno. Ukoliko, pak, naslutite da poslodavac želi da utvrdi kakav je vaš materijalni status, od čega živite i koliki su prihodi članova porodice, nemate obavezu da se pravdate i iznosite detalje. Recite da smatrate da to nije bitno za vašu prijavu.

4. Koja je vaša seksualna orijentacija?

Ovde su stvari sasvim jasne, apsolutno nemate obavezu da otkrivate poslodavcu svoju intimu, niti da objašnjavate bilo šta, to je isključivo vaša stvar. Recite da ne želite da odgovorite i skrenite pažnju da je diskriminacija na osnovu seksualne orijentacije strogo zabranjena i da to ne bi smeli da vas pitaju. 

5. Koja su vaša verska ubeđenja?

Slično kao i kod prethodnog pitanja, ovde vas Zakon o radu takođe štiti i zabranjuje diskriminaciju na osnovu vere. Koje god da ste vere ili da ste ateista, to je vaša lična stvar i pravo. To i recite poslodavcu i dodajte da ne mešate verska ubeđenja sa poslom i da mislite da ona nisu bitna za posao za koji konkurišete. Uz ovo obično idu i pitanja nacionalne pripadnosti, koja, naravno, isto spadaju u diskriminaciju i strogo su zabranjena. Razmislite da li biste radili u okruženju u kojem su ove stvari bitne.

6. Koji su vaši politički stavovi?

Svakako da o ovome nikako ne bi smeli da vas pitaju, kao i da li ste član neke stranke ili organizacije. Međutim, neretko se i ovo dešava, iako Zakon kaže da je zabranjeno. Kako je ovo takođe osetljiva tema, savet je da svaku diskusiju na temu političkih stavova zaobiđete na poslovnim razgovorima. Kratko i jasno dajte do znanja da ne želite da pričate o politici. Svako širenje odgovora i detaljisanje može vas dovesti u nezahvalan položaj, pa čak i rasprave. Dobro se zapitajte da li želite da radite kod poslodavca koji diskriminiše na osnovu političkih ubeđenja.

Ovo su samo neka od neprimerenih i neprihvatljivih pitanja koja vas mogu dočekati na poslovnim razgovorima, koja dovode do toga da se osećate diskriminisano i poniženo. Imajte na umu da, ako smatrate da je do diskriminacije došlo, imate pravo da se obratite Povereništvu za zaštitu ravnopravnosti, povereniku za zaštitu informacija od javnog značaja, kao i na tužbu. 


Ako do tužbe dođe, poslodavac je shodno Zakonu u nešto težoj poziciji, jer je teret dokazivanja na tuženom, koji treba da dokaže da nije izvršio diskriminaciju. Bilo da je diskriminacija na sudu dokaziva ili ne, može doći do ozbiljnog rušenja ugleda i reputacije uz negativnu osudu javnosti, pa samim tim i smanjenog obima posla, vrednosti kompanije, prekida saradnje sa partnerima.