Proaktivno ili aktivno traženje posla?
Pixabay

Postoje različiti oblici potrage za poslom. Neki od njih su traženje posla preko agencija za zapošljavanje ili kompanija koje regrutuju zaposlene, zatim, slanje biografija na konkurse objavljene u novinama, stalni napor koji činite kada pokušavate da doprete do onih poslova koji odgovaraju vašoj profesiji i stalna potraga za mogućim zaposlenjem.

Aktivno traženje posla uključuje osnovni, tradicionalni pristup u potrazi za poslom, dok proaktivno traženje posla usmerava vaše težnje za traženjem posla na jedan viši nivo. Sa proaktivnim pristupom, vi se uzdižete iznad i izvan tradicionalnih metoda potrage za poslom, u nastojanju da pronađete posao koristeći mnoštvo raznovrsnih sredstava.

Aktivno traženje posla

Kod aktivnog traženja posla, vi pripremate sveobuhvatnu biografiju i motivaciono pismo, razmatrate veštine i tehnike koje su potrebne za razgovor za posao i opis radnog mesta i otvorenim radnim mestima kod kompanija za koje biste želeli da radite. Pretražujete internet sajtove kompanija u potrazi za otvorenim konkursima, šaljete svoju biografiju i motivaciono pismo onim organizacijama za koje ste zainteresovani i idete na razgovor kada vas pozovu. Ovakav aktivni pristup traženju posla znači da činite ozbiljan i stalan napor da pronađete zaposlenje u svojoj struci i koristite prednost u mogućnostima da se predstavite sebe.

output_Tl2YbW.gif

Proaktivno traženje posla

Proaktivni pristup u potrazi za poslom obuhvata sve korake kao i aktivno traženje posla, sa nekoliko dodatnih pristupa. Pored slanja biografija kompanijama koje imaju otvorene konkurse za posao, sa proaktivnim pristupom, vi ćete se obratiti kompanijama koje vam se dopadaju, čak i kada nemaju otvorenih radnih mesta, predstaviti sebe i raspitati se o budućim konkursima. Koristićete mogućnosti povezivanja, zatražiti lične preporuke od ljudi koji su uticajni u vašoj branši i koristićete višestruke metode da biste promovisali sebe.

Ovo uključuje izradu online portfolija, slanje svoje biografije nacionalnoj službi za zapošljavanje i berzama poslova i pridruživanjem profesionalnim udruženjima. Aktivno ćete se povezatii sa drugim ljudima iz svoje oblasti rada i proširiti obim svoje potrage za poslom, razmatrajući širok opseg zanimanja koja se odnose na vašu oblast i bićete otvoreni za brojne vrste uloga i različitih mesta rada.

Prednosti i mane aktivnog traženja posla

Aktivno traženje posla zahteva manje vremena u odnosu na proaktivno traženje posla. U suštini, zanimaju vas samo poznata slobodna radna mesta, što vas može spasiti gubljenja vremena na ćorsokake. Međutim, kod ovog pristupa velika je verovatnoća da ćete morati da se takmičite sa velikim brojem kandidata koji su aplicirali za ograničeni broj radnih mesta. Prema rečima Centra za karijere Denverskog Univerziteta, samo 20 posto svih raspoloživih konkursa za posao se oglašavaju široj javnosti. Zbog ovoga, tradicionalni način aktivnog traženja posla može da potraje duže vreme da biste pronašli i obezbedili zaposlenje.

Prednosti i mane proaktivnog traženja posla

Proaktivno traženje posla zahteva znatno više vremena i napora u odnosu na aktivno traženje posla iz razloga što ćete ponekad naići na hladan tuš kada pozovete kompanije. Takođe, potrebno je da zatražite od prijatelja i rođaka da vam napišu preporuke i da budete agresivniji i upućeniji tokom vaše potrage za poslom. Proaktivni pristup traženju posla je efikasno sredstvo ukoliko tražite posao u industriji sa visoko takmičarskim karakterom, kao što je prodaja, gde potencijalni zaposleni moraju da pokažu da su puni energije, odnosno da poseduju stav „žive vatre“.


IZVOR: Work.chron