Zašto je poznati internet preduzetnik prodao svoje bitkoine?
Pexels

Da se podsetimo, bitkoin je predstavljen 2008. godine kroz naučni rad Satošija Nakamotoa. U početku se na ovu kriptovalutu gledalo kao da je opasna i podložna manipulacijama i da je koriste samo kriminalci kako bi oprali novac. Danas je vrednost bitkoina znatno porasla, toliko da je Japan prihvata kao legitimnu digitalnu valutu. Zahvaljujući blockchain tehnologiji, sigurnost trgovanja kriptovalutama je na dobrom glasu.


Međutim, Oldenberg tvrdi da je ulaganje u ovom trenutku, u bitkoine, vrlo rizično, prenosi magazin Breakit.


Kao glavne mane iznosi podatke da su naknade previsoke, da je vreme transakcije predugačko i da nastavlja da raste uporedo sa cenom bitkoina. Još jedna činjenica koju ističe, a mana je, jeste da ljudi koji vode staru bitkoin mrežu ne žele da prihvataju nove ideje i nisu baš skloni promenama.

Oldenberg veruje da svetliju budućnost ima Bitcoin Cash, koji se sada aktivno promoviše od strane bitcoin.com, a u koje je i sam Oldenberg uložio nakon prodaje bitkoina. Podršku u promovisanju Bitcoina Casha dobija i od svog kolege, još jednog suosnivača Rodžera Vera.

pexels.com
pexels.com

Vrednost bitkoina je porasla za 81% od početka 2017. godine. Zaposleni u bitcoin.com platu dobijaju u bitkoinima te su se mnogi obogatili ove godine. Činjenica je da digitalne valute trenutno nisu stabilne što se tiče njihove vrednosti, jer je u poslednjih nekoliko nedelja uključeno dosta novih investitora, ali iako mediji pričaju o krahu tržišta, istina je daleko drugačija i svi padovi i usponi u poslednjih nekoliko dana su potpuno očekivani.

Pored bitcoina, još neke od popularnih kriptovaluta su Ethereum, Ripple, Litecoin, Bitshares, itd.


Izvor: b92.net