Posetite Zabavište!

FOTO: Zabavište

Pored najava i izveštavanja sa kulturnih dešavanja u celoj Srbiji, ali i regionu, Zabavište nudi i recenzije filmova i serija, muzičkih albuma i bendova, prikaze najboljih stripova današnjice zajedno sa prikazima dela moderne i klasične književnosti, autorske fotografije, ali i kratke prozne i poetske autorske tekstove, žanrovski i stilski raznolike. Na sajtu postoji i online shop Bunar želja , prodavnica ručno oslikanih radova i umetničkih slika.

Postanak Zabavišta logična je posledica situacije u kojoj se nalazimo, naročito mi, mladi. Nadamo se opstanku, u ovoj gustoj šumi punoj zveri i želimo da našim čitaocima poručimo da su bezbedni sve dok imaju svetla. Osvetljavamo put u onoj meri koliko je trenutno u našoj moći promovišući književnost, slikarstvo, dobar muzički i kinematografski izbor, pozorišnu umetnost, ali i „zabranjenu“ literaturu, (ne) obične ljude naše svakodnevice i talentovane umetnike, vrlo često, nažalost, skrajnute u današnjem banalizovanom vremenu.

zabaviste.jpg
FOTO: Zabavište

Svake nedelje donosimo tekstove iz oblasti filozofije na vrlo interesantan i pitak način, govorimo i ljudima koji su u bližoj I daljoj prošlosti menjali svet, ali i o onima koji će to tek učiniti, a svakog petka tu je naša rubrika Black Friday koja čitaocima donosi poklone u vidu knjiga, karata za koncerte, pozorišne predstave i festivale. U pripremi je i odeljak koji će se baviti političkim temama, ali ne na nasilan i dosadan tabloidni vašarski način, već ćemo razne aktuelne političke događaje i izjave razmatrati objektivnim, kritičkim i ironično-duhovitim pristupom u razmatranju.

„Mi smo mladi, kreativni i buntovni ljudi koji promovišu nove i prave vrednosti, održavajući duh čistim i razbijajući određene zablude kojima smo sve više i više okruženi. Volite ironiju i sarkazam? Treba vam udah u zagušljivosti prostakluka, vulgarizacije i banalnosti? Zavalite se i uživajte u Zabavištu, vašem vodiču kroz život i dobro mentalno zdravlje.“

Redakcija: Stefan Teodosić, Jelena Pavlović, Veran Mijatović, Ivan Komarov, Marko Gaćinović, Sava Petronić, Jovana Ranković, Damjana Ojdanić, Nikola Mijatov, Radoš Janjuš, Vladimir Terzić i Sanja Đorđević.

Sajt: Zabavište
FB: Zabavište