Ovo je kancelarija po ekološkim standardima
Pixabay

1. Koristite mastilo za štampače koje je bazirano na soji ili povrću. Ne samo da ovakva prirodna mastila imaju bolji uticaj na okruženje, već imaju prirodnije nijanse, unapređuju životni vek štampača, čine lakšim recikliranje papira i ekonomičniji su na duže staze.

2. Otarasite se antičkih faks mašina. Većina dokumenata se danas šalje preko imejlova, ali ukoliko baš morate da pošaljete faks, sačuvajte papir tako što ćete koristiti neki od brojnih onlajn faks servisa kao što su eFax, FaxZero ili RapidFax.


3. Izbegavajte štampanje neželjenih stranica. Koristite softver kao što je GreenPrint, kako biste eleminisali otpad u vidu papira i mastila koji nastaje usled štampanja nepotrebnih stranica koje su prikačene za kraj imejla ili veb dokumenata.

4. Izbegavajte zajedničko štampanje. Kolaborativan softver, kao što je Google Docs, vam omogućava da stvarate, editujete i delite dokumenta elektronski. Takođe možete da delite dokumente unutar intraneta umesto da prebacujete papir na sto vaših kolega.

-poslovna_komunikacija.gif

5. Pretvorite kompjuter u zelenu mašinu. Budite sigurni da vaš kompjuter ima dovoljno cirkulacije vazduha tako da zadržava manje toplote, na taj način čuvajući energiju zbog toga što ventilator neće morati toliko da radi. Isključite kompjuter ukoliko ćete biti odsutni sa radnog mesta više od 15 minuta. Takođe koristite antispyware program kako bi zaustavili malver koji može da učini da vaš kompjuter radi satima.


6. Surfujte zelenije u skladu sa ekologijom sa pretraživačem koji je eko-konzistentan. Ecocho, koji je obezbedio Yahoo investira 70% svog prihoda u smanjenje zagađenja i sadi dva drveta na svakih hiljadu pretraga. Nekoliko pretraživača kao što su Blackle, Earthle, Searchgreener i Eco-Find čuvaju energiju monitora korišćenjem crne pozadine za Google-ov pretraživač.

7. Koristite zeleni Web host. Nađite Web hosting kompaniju, kao što je AISO koja je omogućena obnovljivom energijom ili DreamHost koja omogućava kupovinu kredita obnovljive energije.


Izvor: Allbusiness.com