Održan Biznis forum ,,Izazovi održivog rasta

O izazovima i perspektivama reforme i efikasnosti javnog sektora govorili su g. Milenko Dželetović, finansijski direktor kompanije Telekom Srbija a.d. i g. Borko Milosavljević, pomoćnik gradonačelnika Beograda. O uspesima, barijerama i strategijama rasta privatnih kompanija govorili su mr Srđan Radić, direktor direkcije za marketing i prodaju kompanije SBB, mr Ivan Terzić, direktor prodaje kompanije Peštan, g. Miodrag Mitrović, vlasnik i direktor kompanije Miteco, g. Slavoljub Jeremić, vlasnik i direktor Vinarije Jeremić i g. Mirko Topalski, osnivač i CEO kompanije EIPIX.

Organizator i jedan od učesnika skupa je prof. Dr Odrej Jaško. Moderator foruma bila je gđa Anica Telesković, novinar dnevnog lista Politika.

Forum je otvorio prof. dr Ondrej Jaško svojim uvodnim izlaganjem: "Ovaj forum je zamišljen kao triada predstavnika privrede, izvršne vlasti i nauke, pri čemu su privrednici na prvom mestu, predstavnici izvšne vlasti u manjini, a nauka se nalazi u bazi, odnosno publici, i veoma je značajan njen sud. Privrednici vape za tim da ih neko sluša, da im se više ne pomaže bez pitanja.

_event_management.gif

Naučnici daju odgovore na pitanja koja niko ne postavlja. Izvršna vlast sprovodi zakone jer su donešeni, strategije, jer su napisane, investicije, jer su sredstva odobrena." Profesor Ondrej Jaško je naglasio da je očekivani ishod Foruma otvorena diskusija i iznošenje različitih stavova i mišljenja.

Direktor direkcije za marketing i prodaju kompanije SBB, mr Srđan Radić, istakao je da su za održivi rast bitna kontinuirana ulaganja, profit i upravljanje kompanijom, pri čemu je korisnik na prvom mestu. ,,Pomoć države IT sektoru nije neophodna, ali bi omogućila ubrzanje rasta i razvoja IT kompanija", istakao je g. Mirko Topalski, osnivač i CEO kompanije EIPIX, koja se bavi razvojem video igara.

U nastavku Foruma bilo je otvorene diskusije na temu uloge države u podršci razvoja privrede kao i strategijama rasta ovih kompanija u budućnosti.

Međunarodni simpozijum Fakulteta organizacionih nauka SymOrg osnovan je 1989. godine.


Pročitajte i:

Uskoro: Zajedno do bine u Vrdniku!
Otvoren konkurs za ovogodišnji Filmski front!
Uskoro: Vršačka ulična sportijada!