Kako na najefikasniji način ući u radnu nedelju?
pexels

Ukoliko ste vreme tokom vikenda proveli onako kako ste vi to želeli, ne postoji nijedan razlog da tako ne provedete i ostale dane u nedelji, iako su radni. Sve što treba je da pratite sledeće korake.


1 .Popunite kalendar - Prva stavka koju morate uvrstiti pored jutarnje kafe. Kada svakog jutra u kalendaru pogledate koje sastanke i rokove imate tog dana, lakše ćete se organizovati.


2. Sastavite listu obaveza - Lista obaveza vam neće vam oduzeti puno vremena. Dovoljno je da pogledate koje su vam obaveze u toku dana i nedelje, i eventualno da zapišete nove. Na taj način ćete olakšati sebi i odredićete prioritete.


3. Proverite prošlonedeljne obaveze - Obavezno proverite da li ste ispunili sve zadatke i obaveze iz prethodne nedelje.


4. Napravite plan - Dobar plan zlata vredi. Napravite plan tako da na najbolji mogući način podelite obaveze i držite se toga.

www.pexels.com
www.pexels.com

5. Ustanite ranije - Započnite vaš prvi radni dan u nedelji, ponedeljak, pola sata ranije nego inače. Imaćete više vremena da se pripremite za posao.


6. Dan započnite vežbanjem - Jutarnje vežbanje će vam dati dodatnu energiju koja vam je potrebna za početak radne nedelje.


7. Završite deo obaveza rano ujutru - U startu se oslobodite neke velike obaveze. U toku radnog dana osećaćete se mnogo bolje, jer ste skinuli veliki teret sa svojih pleća, a bićete ponosni na sebe.


8. Otvorite inboks -  Obavezno pogledajte svoje mejlove I napravite čišćenje. Uđite u ponedeljak tako što ćete se posvetiti samo toj radnoj nedelji.


9. Počistite svoj sto - Ova aktivnost vam neće oduzeti puno vremena, a vi ćete se osećati lepše i napunićete se dobrom energijom.


10. Pozitivan stav - Ono što se nalazi unutar vas u stvari je najbitnije. Ujutru slušajte muziku koju volite ili meditirajte I tako ćete se napuniti energijom.

www.pexels.com
www.pexels.com

Zapravo nije ni važno da li je danas ponedeljak, sreda ili petak. Sve dok ste vi pozitivni i voljni da radite tada vreme radi za vas. Naučite da volite sve dane u nedelji i ono što oni donose, i biće vam mnogo lakše.

IZVOR: BIZLife