Kako da zavolite svoj posao?
Pixabay

Ako se nalazite u začaranom krugu u kome niste zadovoljni svojom karijerom ili ne radite posao koji vas ispunjava, svako drugo radno mesto može vam izgledati bolje od vašeg. Baš iz tog razloga padate u iskušenje da promenite posao čim naiđe nova prilika. Tu su najčešće presudni pojedini faktori: posao vam je blizu kuće, šef je fin, kolege su ljubazne itd.


Međutim, pre nego što napravite drastične promene što se posla tiče, dobro razmislite i postavite sebi par pitanja. Dugoročno razmišljanje jedan je od načina da postavite dobre temelje svoje karijere. Bivši direktor „ReWorka“, Natanijel Kolok rekao je: „Kreiranje karijere različito je od strategije traženja posla“.


Nije dovoljno da se pitate kakav posao želite, mnogo bolje i efikasnije jeste pitanje kakav život želite? To bi značilo da razmišljate dugoročno, jer ovo pitanje samo po sebi vodi do sledećeg pitanja: „Gde želite da budete za 5, 10 ili 20 godina“?


Bil Barnet i Dejvid Evans, koji su napisali knjigu „Designing Your Life“, savetuju da pre nego što promenite posao razgovarate sa nekim ko je postigao cilj koji i vi želite, neka vam ispriča svoju priču o uspehu. Na taj način informisaćete se o tome kako bi izgledao vaš život i svaki sledeći dan na poslu, i moći ćete da odlučite da li je to vaš put i vaša karijera iz snova.

Pixabay
Pixabay

Moraćete da donosite teške odluke, da postižete kompromise, podnosite žrtve i sa tim ćete morati da živite. Ako se svesno i uz puno truda zauzmete za svoje želje tako ćete ih i ostvariti.


Možda i najbitnija odluka koju morate da doneste tokom stvaranja karijere je kakva osoba vi želite da budete. Posao je ono što radite, a ne ono što vi jeste. Ono što je takođe bitno za uspešnu karijeru je vaš privatni život. Bitno je imati podršku porodice i prijatelja.

Pixabay
Pixabay

Fokusirajte se na bitne ljude, na pozitivne situacije, budite uporni i aktivni i vaš trud neće ostati neprimećen.


IZVOR: BizLife