Kako da zablistate na razgovoru za posao?
Pexels

Smešite se

Pojedini ljudi u situacijama u kojima im opada koncentracija i u kojima se osećaju iscrpljeno nemaju taj „prirodan osmeh“. Ono što je bitno tokom intervjua je da napravite taj napor i da se povremeno osmehnete.

Rukujte se

Rukovanje je izraz profesionalizma i samopouzdanja. Zato budite prvi koji će pružiti ruku poslodavcu.

Održavajte kontakt očima

Umeren i kulturan pogled, kontakt očima, veoma je bitan tokom intervjua. Sa druge strane pripazite da to ne pređe u zurenje, jer bi stvorilo neprijatnu atmosferu.

Zapamtite ime onoga sa kim razgovarate

U toku razgovora slobodno pomenite ime osobe sa kojom razgovarate više puta. Tako ćete biti sigurni da ste joj upamtili ime.

Pexels
Pexels

Stvorite 50/50 dijalog

Najbolji dijalog je onaj u kome govorite onoliko koliko slušate. Sve što vas zanima pitajte odmah, ne morate da čekate kraj sastanka. Ako pripremite dobra i pametna pitanja pokazaćete zainteresovanost.

Učinite da se poslodavac oseća pametno

Društvene mreže danas nam pružaju mogućnost brzog i lakog istraživanja. Istražite kompaniju u kojoj želite da radite, istražite poslodavca i poziciju za koju želite da dobijete posao.

Kopirajte govor tela

Najiskreniji oblik laskanja je imitiranje. Možete imitirati položaj tela svog poslodavca i on će moći da vas zamisli kao nekoga ko radi u njegovom timu. Samo pazite da ne preterate.

Pexels
Pexels

Tokom intervjua pazite na svoje ponašanje, rečnik, držanje i pridržavajte se naših saveta kao malih smernica ka što uspešnijem razgovoru i što boljem utisku koji ćete ostaviti na poslodavca.

IZVOR: BIZLife