INAT SUMMIT u Beogradu doneo IT novine iz sveta

FOTO: INAT Summit - INAT Summit konferencija 2017

Program su činila predavanja koja su održana prvog dana 21. aprila u Pozorištu na Terazijama, kao i radionice koje su se održale u prostorijama Privredne komore Srbije 22. aprila, ujedno i najzanimljiviji deo konferencije. Nakon toga, usledile su dodele za najinovativnijeg pojedinca i preduzeće na svečanosti koja je organizovana u domu Narodne skupštine.

Milena Milićević, glavni osnivač i projektni menadžer INAT Summit konferencije, otvorila je koferencijski čas i poželela svima dobrodošlicu. Milena je govorila na engleskom jeziku želeći da pruži podršku kolegama i predavačima koji su u Srbiju došli iz drugih država da podele sa nama svoja znanja i utiske.

Neki predavači su interaktivno razgovarali sa publikom, kao što je Steve Woddy, a svakako je najzanimljiviji trenutak predavanja bio onaj u kome Woody silazi u publiku, sa kojom razmenjuje svoje ideje. Duhovit i harizmatičan Steve Woody, online master, održao je predavanje koje je objasnilo kako za kratko vreme da ispričamo najbolju priču, što je i demonstrirao uživo.

Neka od ostalih predavanja bila su pozicionirana u sklopu prezentovanja uz kratku iskustvenu priču, ali predavači su se potrudili da daju svoje praktične predloge.

18209705_10203274168492372_1537441792_o.jpg

FOTO: INAT Summit - Privredna komora Srbije

Lidija Marković Rosati, Momentum strategies co-founder, koja živi u Londonu i radi u Srbiji i koja je angažovana i kao NLP praction couch, uputila nas je u moderno poslovanje i istakla se neverovatnom energijom, harizmom i porukama motivacije.

Noredeous kompanija je objasnila koje su to poznate ličnosti koje ih reklamiraju, kao i kako ljudi sa velikim uticajem u medijima mogu biti odlični influenseri i odlično predstavljati kompaniju.

Branislav Nikolić iz komapnije AYO ubedljivo je na najbolji način dočarao kako kroz coworking pozicionirati sebe i svoj proizvod, kako se prikazati na interentu na najbolji mogući način.

18235916_10203274069129888_2038516806_o.jpg

FOTO: INAT Summit - Lidija Marković Rosati i Thomas Björge

Glavni učesnici iz IT sektora i srodnih branši najveći akcenat stavili su na to kako da poslujemo, dolazimo do pametnih rešenja u datom trenutku i kako da poboljšamo sebe kao brend na interenetu. Fokus je stavljen na izdvajanje iz mase, vođenje koraka sa konkurentskim kućama i agilno upravljanje menadžmentom.

30 poznatih predavača iz zemalja Srbije, Slovenije, Švedske, Nemačke, Velike Britanije, SAD-a, Izraela i Kanade predstavilo se prvog dana. Među posetiocima našli su se mnogi profesori, studenti, kao i mladi lideri koji žele da se usavršavaju i razmenjuju iskustva u oblastima IT industrije, digitalnog marketinga, virtuelnog coworkinga i agilnog projektnog menadžmenta.

Najbolji su dobili priliku da osvoje nagradu tako što će učestvovati u mentorskom programu do kraja 2018. godine. Tokom cele 2017. godine i naredne biće praćena njihova karijera ili početak karijere u IT sektoru, što je prvi korak ka privlačenju mladih, inovativnih, profesionalaca koji žele da rade.

18235957_10203274071649951_449113154_o.jpg

FOTO: INAT Summit - Impact Hub Belgrade

Cilj konferencije je bio da okupi eminentne strane stručnjake iz IT industrije, i da ohrabri naše ljude da se slobodno upuste u preduzetničke vode i da daju sve od sebe da Srbiju podignu na viši standard u IT sektoru! Posebno se govorilo o daljem planiranju inovacija u turizmu i urbanizmu, koje su nam potrebne ne bi li privukli prave investitiore i time podigli svoju zemlju i predstavili kao brend u svetu. Poenta je da idemo u korak sa vremenom, jer se danas upravo na internetu odvijaju najznačajnije i najveće globalne promene.