Workplace: Fejsbuk na poslu
Pixabay

Koristeći Workplace, kompanije sada mogu da sprovedu internu verziju društvene mreže kako bi ostale povezane sa svojim zaposlenima gde god da su. Privatna platforma nudi korisnicima sve funkcije koje su poznate korisnicima Fejsbuka kao i nekoliko dodataka koji povećavaju produktivnost i čine da posao ide glatko.

Doneli smo najbolje od Fejsbuka na radno mesto”, saopštio je gigant društvenih mreža. Ovo uključuje osnovne funkcije kao što su najnovije objave, grupe, pretraga i popularne objave. Korisnici takođe mogu da ćaskaju i prisustvuju konferencijama jedan na jedan uz pomoć mesindžera, drže prezentacije uz pomoć opcije Fejsbuk lajv i ažuriraju statuse.

Workplace takođe nudi alatke na nivou preduzeća koje pomažu u uvođenju, upotrebi i osiguranju platforme. Na primer, uskoro će biti izbačene i multi kompanijske grupe, koje predstavljaju zajednički prostor koji omogućava korisnicima iz različitih kompanija da sigurno i bezbedno sarađuju.-poslovna_komunikacija.gif

„Takođe smo izgradili jedinstvene funkcije Workspace-a od kojih kompanije mogu imati koristi, kao što su kontrolne table sa analitikama i integracijama sa jednim prikazom”, rečeno je u izjavi.

Do sada se Fejsbuk udruživao sa firmama koje imaju pristup ličnim podacima kako bi uskladio korišćenje Workplace platforme sa postojećom infrastrukturom firme. Integracije uključuju G Suite, Okta, OneLogin, Ping i Windows Azur.

Workspace takođe omogućava neograničeno skladištenje dokumenata, slika i video zapisa, neograničeni tim i projekte u grupama, uređaje za nadziranje i podršku administratora. Takođe koristi profesionalne podatke o korisnicima kako bi im se profili razlikovali od ličnih Fejsbuk profila.

Prema Fejsbuku, od plasiranja zatvorene beta verzije Fejsbuk na poslu, pre dve godine, više od hiljadu organizacija koristi ovu uslugu, koja je preimenovana u Workplace. Sama kompanija koristi sličan interni Fejsbuk sa svoju komunikaciju.

Workplace je sada omogućen kompanijama različitih veličina, uključujući i mala preduzeća. Osim toga, postoje posebne cene za mala preduzeća. Cena Workplace-a iznosi mesečno tri dolara po korisniku do hiljadu aktivnih korisnika, dva dolara po korisniku do deset hiljada aktivnih korisnika ili samo jedan dolar po korisniku za više od deset hiljada aktivnih korisnika.


Izvor: Business News Daily