Gugl stipendije za neprofitne organizacije!

Foto: Design Bolts

Prevela: Tanja Marić

Bilo da posedujete neprofitnu organizaciju ili ne, zanimljivo je videti šta je to što Gugl nudi i šta drugi u vašoj industriji koriste kao način reklamiranja. Ako ste ikada razmišljali da osnujete neprofitnu organizaciju, ovo vam može pomoći u odluci. Razumevanje ovog programa je samo još jedan način na koji možemo stvoriti kvalitetno poznavanje Gugla.

www_wordstream.png
Foto: Wordstream

Kako funkcioniše program Gugl stipendija?

Ideja je da se neprofitne organizacije mogu reklamirati na Guglu bez ikakvih troškova. Ako se vaša organizacija kvalifikuje za program, dobijate 10,000 dolara mesečno u AdWords-u za reklamiranje na Guglu da biste postigli svoje ciljeve. Zvuči sjajno, zar ne?

To je odličan program, ali uslovi konkurisanja su strogi i potrebno vam je malo vremena. Kao što i očekujete, postoji proces apliciranja, ali takođe morate voditi računa da pratite sve detalje programa ili možete izgubiti stipendiju.

Kvalifikacije za Gugl stipendije

U većini slučajeva, ako je vaša organizacija neprofitna, moći ćete da konkurišete bez bilo kakvog dodatnog posla. Međutim, lakše je ako poznajete sve uslove konkursa pre nego što počnete. Ako ste još uvek u stadijumu planiranja, pomoći će vam poznavanje uslova konkursa, koji su prikazani ispod.

- Morate da imate važeći i aktuelan dobrotvorni status;
- Morate se složiti sa uslovima koje Gugl zahteva. Od vas se traži da prihvatite sve uslove, među kojima su i kako ćete koristiti donacije, kako ćete ih primati, itd. Zapamtite, morate da se složite sa njima i da ih poštujete. Ako ih se ne pridržavate, ništa od stipendije;
- Morate da imate sajt koji ćete redovno ažurirati i koji će imati neophodne informacije o vašoj organizaciji koje su dostupne posetiocima (kao i onima koji vam dodeljuju stipendiju).

Iako morate da ispunite gorenavedene uslove, postoje i određene organizacije koje se ne mogu prijaviti, te vam ovo može pomoći da vidite na čemu ste. Ako radite sa nekom bolnicom, vladinom organizacijom, školom, akademskim programom ili pak centrima za brigu o deci, onda ne možete da konkurišete za ovu stipendiju.

-preduzetnistvo.gif

Održavanje stipendije

Onda kada dobijete stipendiju Gugla, drugi korak je sačuvati je. Postoji popriličan spisak stvari koje morate da uradite da ne biste slučajno izgubili stipendiju za koju ste toliko naporno radili.

- Kada se reklamirate, morate da ostavite link URL-a koji ste naveli u svojoj prijavi. Takođe, vaša reklama mora da se fokusira na to da šalje ljude na vaš sajt;
- Morate da se ulogujete na svoj AdWords nalog svakih nekoliko nedelja da biste dokazali da ste aktivni (u suprotnom bi Gugl mogao da pauzira nalog);
- Ne možete da prikazujete reklame sa Gugl AdSense;
- Možete da prodajete proizvode, ali to ne smeju biti finansijski proizvodi, kao što su kreditne kartice;
- Ne smete da tražite donacije u vidu velikih proizvoda, a sav dobitak mora ići vašoj organizaciji.

Izvor: Small Business Trends

Tanja smatra da šta zračiš, to i privlačiš!