Facebook Live: Prenesite svoje omiljene momente

Foto: Phandroid

Prevela: Dejana Janković

Facebook Live, koji omogućava Facebook mobilnim korisnicima da emituju video uživo preko Facebook aplikacije na svojim telefonima, pokrenut je na iOS platformi u SAD početkom februara.

Bez obzira na funkciju koja je prvo pogodila iOS, Facebook kaže da više od 50% ljudi gleda uživo video snimke i za to koristi Android uređaje. Od sada će i Android korisnici moći da stupe u akciju, moći će da prave i emituju svoje sopstvene video snimke.

PP%20GIF.gif

Facebook Live je ažuriran kako bi omogućio neprekidnost videa tokom snimanja uživo, i kako bi omogućio prirodan prenos. Sada takođe omogućava emiterima da ograniče svoje video snimke na određenu lokaciju i starosnu grupu sa Geo- i Age- ograničenjem. Kada gledaju reprizu Facebook video snimka, korisnici će moći da vide kada je interesovanje bilo najveće, pa mogu skočiti na najbolji deo videa.

Kako da podelite video uživo preko Facebook Live na Androidu

• Na vrhu News Feed-a svoje Facebook aplikacije dodirnite „Šta ti je na umu?“

• Dodirnite ikonu Live Video (ikona na kojoj je osoba sa emitorskim signalom oko glave)

• Opišite ukrtko svoj video (nije obavezno)

• Izaberite svoju ciljnu publiku (javnost, prijatelji itd.)

• Dodirnite Go Live i započnite emitovanje uživo

• Kada završite sa emitovanjem, dodirnite Finish

Napomena: Maksimalna dužina video snimka za Facebook Live je 30 minuta.

Za vreme direktnog prenosa Facebook Live, moći ćete da vidite ukupan broj gledalaca, imena vaših Facebook prijatelja koji gledaju emitovanje uživo i moći ćete da odgovorite u realnom vremenu na komentare publike.

Facebook_Live_Video_streaming_640x427.jpg
Foto: Phandroid

Kada završite svoj direktan prenos, video je automatski sačuvan na vaš Facebook profil kao normalan video snimak. Možete izabrati opciju da izbrišete video ili da ga zadržite na svom zidu, tako da vaši prijatelji mogu pogledati snimak kasnije.

Ako tokom emitovanja uživo, pronađete neki virus ili vam se jednostavno ne sviđa komentar nekog gledaoca, možete ga blokirati i ukloniti sa svoje liste. Da biste blokirali gledaoca, dodirnite njegovu profilnu sliku pored njegovog komentara i dodirnite Block.

Video snimci vaših prijatelja snimljeni uživo kao i snimci javnih ličnosti koje pratite će se pojaviti pravo u opciji News Feed. Da biste dobili obaveštenje kada neko koga pratite uživo emituje neki video, dodirnite Subscribe dugme dok gledate neki od njegovih video snimaka uživo. Ako koristite Facebook da reklamirate svoj brend ili radi biznisa, Facebook Live je takođe dostupan za verifikovane stranice.


Izvor: Siliconangle


Dejana je sanjar za koga ne postoji nemoguće, svet vidi u bojama ljubavi, a kroz život ide plešući.