Aplikacije koje olakšavaju rad i učenje od kuće
Pixabay

Internet nam pruža bezbroj mogućnosti: razne vrste učenja na daljinu, onlajn sastanci i brojni programi. Neke od tih prednosti koristimo svakodnevno, a neke su tu samo da nas razonode s vremena na vreme. U nastavku pronaći ćete neke od platformi koje vam mogu koristiti prilikom obavljanja poslovnih ili školskih obaveza.


Google drive


Servis za skladištenje i kreaciju raznih datoteka. Google drive vam pruža alternativne alatke poput onih koje se nalaze u Microsoft Office paketu. Možete kreirati dokumenta, prezentacije, pa čak i Excel tabele uz Google tabele. Google drive je na samo jedan klik od vas i omogućiće vam da vaša dokumenta budu uz vas u svakom trenutku. Sličnu funkciju ima i servis Dropbox.

Anasuarezrivero (Wikimedia Commons)
Anasuarezrivero (Wikimedia Commons)

Zoom


Aplikacija koja vam pruža mogućnost pravljenja raznih vrsta sastanaka, onlajn časova, pa i takmičenja. Mnoge kompanije je već uveliko koriste kako bi komunicirale sa svojim zaposlenima i održavale poslovne sastanke. Aplikacija je prilagođena za android i iOS uređaje, kao i za PC.


Alternativa za Zoom aplikaciju su Google meet, Skype, kao i Join.me.


Slack


Nakon vizuelnog sastanka na nekoj od gore navedenih aplikacija, timsku komunikaciju možete nastaviti i na aplikaciji Slack. Ova aplikacija vam omogućava razmenu poruka, datoteka, donošenje timskih odluka. Rad u Slacku omogućava brži pristup ljudima i informacijama, smanjujući broj sastanaka i e-poruka potrebnih za posao. Možete je pronaći na Google Play prodavnici ili na njihovom sajtu.


Teamviewer


Softverska aplikacija koja vam omogućava daljinsko upravljanje, daljinski rad kao i podršku na daljinu, deljenje datoteka između računara i još mnogo toga. Jedna od mogućnosti koju nudi ova aplikacija jeste da ukoliko imate neki problem na računaru koji ne znate da rešite, možete podeliti šifru vašem kolegi kako bi on rešio taj problem.

Pixabay
Pixabay

Trello


Korisna alatka za upravljanje projektima koja vam omogućava rad na projektima sa vašim timom, praćenje progresa na zanimljiv i fleksibilan način i preglednu raspodelu zaduženja. Slične aplikacije za tu namenu su Nifty i Asana.


Takođe još neke od zanimljivih aplikacija i platformi su:

  • Miro - alatka za pravljenje raznih vrsta dijagrama,
  • InVision - aplikacija za digitalni dizajn proizvoda,
  • My Scans - aplikacija za skeniranje dokumenata,
  • Cortana - vaš lični digitalni asistent.

LastPass


Ukoliko ste osoba koja zaboravlja šifre za svoje naloge, ova alatka je prava stvar za vas.


CloudApp


Mesto na kom možete praviti gifove, skrinšotove, videe i drugo.


Clockify


Alatka koja vam meri vreme rada. Vrlo je korisno za frilensere.


Duolingo


Aplikacija koja vam omogućava učenje stranih jezika na veoma zanimljiv način.


Gugl učionica i Gugl garaža


Vaše novo mesto za učenje i pohađanje raznih kurseva.

Postoji još mnoštvo sličnih aplikacija koje su osmišljene da nam pomognu u radu i ubrzaju nas kao i da nam olakšaju komunikaciju sa drugima. Na vama je da ih istražite i spoznate mogućnosti koje nude.


Izvor: Janja Jovanović Blog