7 fraza koje uspešne osobe nikada ne koriste

FOTO: Pixabay

Mrzim svoj posao

Prvo pravilo jedne uspešne osobe jeste da bude objektivna i da zadrži neutralnost. Razmišljajte na sledeći način: umesto da širite optužbe i pretnje, zar ne bi bilo bolje da uravnotežite sve ono „za“ i ono „protiv“?


Nije pravedno!

Generalno gledano, jedna uspešna osoba nikada neće početi da se žali zbog toga što su njeni napori bili potcenjeni. Često ćemo se susretati sa nepravdama u životu i zbog toga je veoma važno da naučimo da ih primamo sa dostojanstvom.


Ovde ne radimo stvari na taj način

Posebna odlika uspešnih osoba je to što se ne plaše promena. Što smo otvoreniji za sve što je novo, veće su nam šanse da ćemo dostići uspeh i postići revolucionarne rezultate sopstvenom aktivnošću.


To nije moj posao

Osoba koja je zaista uspešna ne pokušava da preoptereti druge ili da dominira njima. Naprotiv, stavlja se na raspolaganje i pomaže svojim kolegama. Da bi se postigao uspeh veoma je važno znati raditi u timu, biti prijateljski nastrojen i veseo.

uspesni_3_1.jpg

FOTO: Pixabay


Nemoguće je

Pokušajte da sve nepremostive poteškoće sagledavate kao pravila jedne teške igre koja je neverovatno zanimljiva. Videćete da ćete tako mnogo brže doći do rešenja.


Trebalo je da postupim drugačije

Ako se desi da ste doživeli neuspeh u nekom zadatku, beskorisno je sažaljevati se i razmišljati o tome kako ste mogli postupiti drugačije. Nemojte se opterećivati sopstvenim greškama, naučite da ih analizirate i da izvlačite pozitivna iskustva iz njih.


Nemam drugog izbora

U svakom trenutku oko nas se nalazi mnoštvo prilika. Uspešna osoba uvek razmišlja o tome na koji način može da napreduje na svom putu ka uspehu.


IZVOR: Genial Guru