10 alata za preduzetnike sa onlajn pristupom
Pixabay

Niste spremni da budete onlajn preduzetnik dok nemate pristup svemoćnim alatima. Da biste mogli da maksimizirate ROI (return over investment= povrat investicija), takvi alati bi trebalo da budu besplatni ili jako jeftini.

Ovde navodimo deset alata koje bi svaki onlajn preduzetnik trebalo da ima:

1. WordPress

WordPress je popularna platforma za kreiranje blogova ili internet stranica. Besplatna je i jako jednostavna za upotrebu. Jedino što zahteva su osnovne kompjuterske veštine potrebne za kreiranje i održavanje stranice. Postoji dodatna mogućnost stavljanja slika i sadržaja da vaša internetska stranica izgleda ko da ste unajmili skupog vebmastera.

2. Dropbox

Jeste li ikad želeli da kažete ljudima da je vaša firma „u oblaku” (cloud), ali niste ni bili sasvim sigurni šta ovo znači? Sjajna vest! Sad možete imati svoje vlastito, malo mesto u oblaku zahvaljujući Dropboxu-u , platformi koja omogućava da sačuvate informacije na internetu umesto na vašem kompjuteru. Na taj način možete prebaciti i sačuvati mnogo fajlova na jednom mestu i dozvoliti pristup određenim zaposlenima, pomoćnicima ili klijentima. Dropbox je besplatan (za određeni nivo skladištenja), tako da možete sačuvati i prebacivati brdo podataka.

3. Google Analitics

Google Analitics besplatno prati saobraćaj na vašem sajtu ili blogu. Možete da saznate odkud dolazi saobraćaj, kakve se ključne reči koje drugi koriste da vas nađu, demografiju i druge zanimljive informacije o posetiocima koje možete iskoristiti da osigurate ličniji doživljaj sajta ili proizvoda.

4. Skype

Skype vam omogućava korišćenje kompjutera i interneta da besplatno razgovarate sa bilo kim na svetu, koliko god hoćete. Zakačite jeftinu kameru za svoj kompjuter i održavajte video konferencije sa svojim kolegama, klijentima...-poslovna_komunikacija.gif

5. Bright Journey

Da li želite tajnu informaciju od svetskih, najpoznatijih preduzetnika kako da uspete, ali nikad ne naletite na njih u perionici ili u prodavnici? Bright Journey je sajt za vas. Platforma čuva ogromnu kolekciju informacija o startup kompanijama najpoznatijih, uspešnih preduzetnika koje nećete sresti uživo nikad u životu. Sajt vam daje mogućnost postavljanja pitanja velikoj grupi vrhunskih stručnjaka. Korisnici glasaju za najbolji odgovor koji se posle pojavljuje na vrhu stranice.

6. Microsoft Office

Bez obzira na vrstu biznisa koji posedujete, potreban vam je dobar program za obradu teksta i tabelarni program. Microsoft Office je najpoznatiji paket programa. Microsoft Office uključuje program za obradu teksta i tabelarni program Excel, mejl program, program za izradu rasporeda zadataka i više.

7. Open Office

Ako morate da uštedite novac ili jednostavno ne možete priuštiti još jedan proizvod Microsofta, možete iskoristiti OpenOffice.org . Sajt vam omogućava da pravite dokumente, prezentacije i tabele bez trošenja novca.

8. Google AdWords

Planiranje ključnih reči je jedna od najuzbudljivijih dosadnih zadataka koje će preduzetnik ikad raditi. Ključne reči su kao zlato za internetske preduzetnike jer mame posetioce veb stranica na kojima zarađujete i pojavljuju se ni od kuda. Smišljanje ovih ključnih reči je, ipak, užasan zadatak.

Google AdWords čini projektovanje ključnih reči bezbolnijim. Ovaj alat vam omogućava traženje ideja za ključne reči i reklame, dobijanje istorije statistike ključnih reči, a čak možete da vidite kakvog su učinka spiskovi ključnih reči. Ovaj mali, besplatni proizvod može vam takođe pomoći da odaberete konkurentne ponude i budžete za vašu kampanju.

9. Grasshopper

Grasshopper vam omogućava telefonske brojeve koji počinju sa 800 što daje vašoj firmi profesionalan i legitiman imidž. Možete da promenite mnoge fiksne i mobilne telefone na 800, što će biti izvrsno za vaše zaposlene koji rade u kancelariji ili na putu.

10. Shopify

Kao preduzetnik, verovatno volite novac, ali mrzite činjenicu da morate da razumete komplikovani kod za dodavanje korpe na vaš sajt. Shopify je siguran sistem za kupovinu koji vam omogućava prihvatanje kreditnih kartica i PayPal plaćanja preko šifrovanih servera.


Izvor: Entrepreneur