Инфо - иСербиа

Ко смо ми?

иСербиа је омладинско удружење грађана, основано у децембру 2011. године, настало са идејом да помогне појединцу али и целом друштву. Звучи као превелики "залогај" али наше амбиције су такође велике! Суочени смо са поражавајућим подацима о стопи незапослености младих људи, "одливу мозгова", сталном наглашавању потребе за континуираним образовањем и усавршавањем, за стицањем теоријског али и практичног знања.На све те изазове иСербиа одговара одлучном акцијом – својим пројектима! У свему што радимо водимо се кључним вредностима наше организације, а то су иновативност, фокус на решења, одрживот и сарадња. <б>Захваљујући томе и неуморном раду, ПЦ Пресс је у јануару 2013. године иСербиа портал уврстио у 50 најбољих у Србији, а међу топ 5 најбољих у категорији "Образовање и наука"! <бр><бр> <б>иСербиа пројекти: <бр><бр>У нашим пројектима је до сада на непосредан начин учествовало неколико хиљада младих људи. Наши пројекти су Portal iSerbia, Srbija na vezi, iAkademija, Studentsko rangiranje fakulteta, Moj prvi sajt i Moja prva aplikacija и други. Више о наведеним пројектима можете наћи кликом на име или преузимањем наше презентације.

Циљеви иСербиа: <п> • Подизање капацитета младих у едукативном и пословном погледу <бр> • Повезивање предузетника, стручњака и институција у Србији са дијаспором <бр> • Едуковање младих о иновативним начинима привређивања, развијања бизниса, унапређења рада у различиитм секторима, и пружање подстицаја умрежавању и сарадњи <бр> • Подстицај унапређењу високошколског образовног система у Србији

Нека вас наш рад информише, инспирише, и мотивише! !

Контакт информације ОВДЕ

 

Ко је ко у иСербиа тиму?


Пчела Павле - Маскота портала - Павле је пчела, маскота портала. Он је персонификација насе приче. Наше жеље да се посветимо вама и вашим недоумицама. Зашто је Павле пчела? Вредан је - свакодневно ради и истражује, интересују га области које нису сасвим разјашњење и информације до којих се тешко долази. Пчела може да убоде! Да, Павле и убада, али баш у оне теме које вас интересују.


Koordinacioni odbor

мр Ана Ранитовић - Извршни директор – Дипломирала социологију на Филозофском факултету у Београду, магистрирала социјалну антропологију на Оxфорду, и најбољи студент у класи оба факултета. Поседује десетогодишње искуство у невладином сектору. Истакнута у раду на пројектима које финансира Европска унија. Тренутно похађа докторске студије из антропологије на Универзитету у Оксфорду као <и>Цларендон стипендиста. Intervju s Anom možete pročitati ovde.


Дипл. соц. Милош Јовановић - Извршни директор - Дипломирао на Филозофском факултету, Универзитета у Београду. Специјалиста Маркетинг менаџмента на Факултету организационих наука. Вишегодишње искуство у бизнис сектору. Intervju s Milošem možete pročitati ovde.


ПхД Марко Јовановић - Стручни сарадник за едукацију младих - Започете студије на Економском факултету у Нишу наставља и завршава на једном од светски најпризнатијих факултета Универзитета Ломоносов у Москви. Марко Јовановић тамо завршава и МБА, а након тога и ПхД на државном институту за економију. Своје богато радно искуство стиче на бројиним позицијама од економисте, преко финансијског директора до саветника управних одбора највећих руских компанија.


Милица Јовановић - Координатор за студентске програме – Студенткиња Фармацеутског факултета. Верује у значај стицања основног радног искуства још током студија па то спроводи и на сопственом примеру.


спец. Јелена Đурић - Координатор за међународну сарадњу - Дипломирани филолог, смер кинески језик, који је специјализирала у Кини. Богато искуство у пословима међународног пословања и сарадње.


М.А. Марија Митрованов - Директор портала - Мастерирала је филозофију на Филозофском факултету у Београду, ради у просвети и стручни је сарадник при Српском удружењу за филозофску праксу (СППА). Њен стил је критичко и аналитичко преиспитивање тематике којом се бави. У својим текстовима представља део реалности, а својим стилом писања активно укључује и читаоце.


Милена Лазовић - Асистент на развоју пројеката - Рођена 1985. године у Југославији. Одрастала у многим државама, увек у истом граду. На Филозофском факултету завршила социологију, науку која ју је научила многим питањима, а одговорила на мало њих. Одлично се сналази у свим друштвеним конструктима - језицима, друштвеним мрежама, порталима, кафанама и другим. Прочитала много, прочитаће још више. Велики љубитељ сазнања и спознаје. Разумна, пријатна и нестрпљиво ефикасна.


Ивана Крговић – Асистент на развоју пројеката - Студент Правног факултета у Новом Саду. Већ дуже време присутна у невладином сектору, едукатор и члан Црвеног крста у Новом Саду у програму превенције трговине људима. Учествовала у омладинским камповима (Yоутх Енергизинг Социетy) и семинарима посвећеним заштити људских права, а своје слободно време проводи волонтирајући, путујући и упознајући занимљиве људе.


Uredništvo portala


М.А. Марија Митрованов - Директор и главни и одговорни уредник портала - Мастерирала је филозофију на Филозофском факултету у Београду, ради у просвети и стручни је сарадник при Српском удружењу за филозофску праксу (СППА). Њен стил је критичко и аналитичко преиспитивање тематике којом се бави. У својим текстовима представља део реалности, а својим стилом писања активно укључује и читаоце.


М.А. Марија Јакић - Асистент главног и одговорног уредника портала/Уредник рубрике иФемин - Мастер филозоф са Филозофског факултета у Београду. Заљубљеник у биологију, животиње и цртаће. Воли да пише и колекционар је књига из разних области.


Милица Јанковић - Уредник вести - Дипломирала новинарство на Филозофском факултету у Новом Саду. Истовремено пише и за женску рубрику, пише о друштвеним темама и темама из културе. Чланица је и координаторка пројеката у Центру за рад са децом, младима и породицом "Врдничак" и новинарка у Независном друштву новинара Војводине. У слободно време чита и пише, игра фолклор и пева.


Јована Бранковић – Асистент уредника рубрике иФемин - Јована је апсолвент Факултета политичких нука у Београду, а истовремено је члан још три редакције. Редовно учествује на тренинзима, посећује семинаре и користи сваку прилику да се усавршава и учи. Воли да пише репортаже о "обичним људима" и знимљивим местима.


Ана Котур – Асистент уредника конкурса – Има 20 година и живи у Београду. Воли да пише и води интервјуе тако да јој је новинарство главна споредна ствар, а економија је нешто чиме би, у ствари, желела да се бави. У животу се води цитатом: „Увек уради исправну ствар. Можда у томе не лежи твоја срећа, али лежи твоја величина“


Марко Мирковић – Асистент уредника конкурса/Дописник – Рођен је 1991. године у Ђурпији, а живи у селу покрај хладне Ресаве, Плажану. Завршио је основне студије новинарства на Факултету за културу и медије, а затим одбранио мастер рад на Филозофском факултету у Нишу и стекао звање мастер журналисте. Већ више од три године је дописник неколико интернет портала и штампаних листова из свог краја. Покретач је омладинског блога "Нова Ресава" који је прерастао у званични општински лист "Ресавска реч".Марка кроз новинарску каријеру и живот воде речи славног Хермана Хесеа: "Играј своју игру, немој се бранити. Нека се мирно догоди, поднеси. Дај се ветру што ћете сломити, кући да те однесе".


Ана Брајковић – Уредник Преводилачке рубрике/енглески језик - Мастер филолог Англиста са Филума у Крагујевцу. Због љубави према писаној речи непрестано чита све што јој дође под руку, преводи и пише када год ухвати тренутак за себе. Када јој досади оловка, чекају је боје и неки други свет. Верује да је уредна кућа знак протраћеног живота.


Анета Антић – Асистент уредника Преводилачке рубрике/енглески језик - Ствари увек посматра са ведрије стране и мисли да све долази из главе. Верује да је најбитније да своје време испунимо људима и актвностима које волимо. Анета је енглески језик заволела од своје четврте године, а тада је открила и задовољство читања, па и данас мисли да ништа не може да замени добро штиво. Дипломирала је Енглески језик и књижевност на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу.


Биљана Дражовић – Уредник Преводилачке рубрике/шпански језик - Дипломирала шпански језик, хиспанске књижевности и културе на Филолошком факултету у Београду, а тренутно је на мастер студијама истог факултета. Воли путовања, архитектуру и књижевност. Веома је радознала и у константној је потрази за новим знањима и искуствима.


Марија Планић – Уредник Студентске рубрике - Студент Економског факултета у Крагујевцу. Аматерски глуми од своје петнаесте године. Музика је испуњава 24 часа. Искуство у односима са јавношћу, маркетингу и лидерству стекла је у међународној студентској организацији. Воли да пише о младим успешним људима из свог града, о бизнису, култури и уметности. Писање је опушта, нарочито када је свесна да написане речи могу да изврше позитиван утицај на друге.


Дипл.псих. Милана Љубисављевић - Уредник еКаријерног саветовалишта – Дипломирала психологију на Филозофском факултету у Нишу са истакнутим резултатима. Тренутно студира мастер родне студије у Новом Саду. Пошто поседује безграничну енергију, поред посла онлине еxецутиве у иСербиа, ради и као практиканткиња у Центру за развој каријере и саветовање студената УНС.


Profile novinara/kolumnista pogledajte OVDE.Marketing i Community menadžment


Сузана Марјановић – Маркетинг менаџер/Менаџер продаје - Сузана је правник који воли своју струку, а интересовање за новинарство има корене у најразличитијим врстама њеног писаног изражавања. Тимски рад портала иСербиа ју је инспирисао да ствара нове креативне идеје и пројекте, као и да се постепено, поред улоге новинара, нађе у области менаџерства и маркетинга. Највише драгоценог практичног искуства у медијима је стекла путем иСербиа кроз рад и кроз едукације и усавршавање које су јој тим путем омогућене.


Јелена Шулеић – Маркетинг менаџер/Менаџер продаје - Дипломирани инжењер организационих наука на одсеку за Менаџмент. Пасионирани заљубљеник у фотографију, плес и путовања. Воли изазове и креативност, а каријеру би желела да гради у области маркетинга.


Младен Алексић – Социал медиа менаџер уместо Цоммунитy менаџер - Студент докторских студија на Православном Богословском факултету у Београду. Ради као вероучитељ у Јагодини. Воли интернет, путовање, књиге, храну, дневну штампу, кафу. Ужива у мирису свежег јутра. Остварио сан да посети Париз. Жели да научи да јаше коња.


Александра Пајовић – Цомунитy манагер - Дипломирани комуниколог и студент мастер студија на Одељењу за маркетинг на Факултету организационих наука. Стручна знања стиче волонтирањем у редакцијама и невладиним организацијама.


Web menadžment


Марко Арсић - Веб админ – У слободно време и студент ФОН-а на смеру за информационе системе и технологије. Развија сајтове и апликације користећи ПХП и МyСQЛ мада већину времена проводи радећи са ВордПресс ЦМС-ом. Бави се развојем апликација за Андроид ОС.


Станко Арсенијевић – Веб админ - Бави се веб програмирањем, најчешће користећи Yии2 ПХП или ВордПресс ЦМС. Воли да учествује на пројектима, размењује знања са другима и стално се усавршава. Тренутно му је циљ да направи систем преко којег ће свако брзо и једноставно моћи да дође до новог сајта.Стручни сарадници водича Да поједноставимо:

Дамјан Богуновић,дипл. политиколог алумниста Београдске отворене школе; завршио постдипломске студије еколошке политике на Универзитету Оксфорд; Тренутно студент постдипломских студија Правног факултета у Београду.

Мр Фади Хассан похађао је дипломске и специјалистичке студије из економије на Универзитету у Павији. По дипломирању радио је две године на Блиском Истоку и у Јужној Америци у међународним организацијиама и истраживачким центрима (УНДП, ЦЕДЕС). Магистарске студије завршио је на Лондон Сцхоол оф Ецономицс (ЛСЕ). Тренутно похађа докторске студије на истом факултету, на програму за економски развој. Бави се глобализацијом, економским растом и расподелом богатства у земљама у развоју.

Др Марио Рељановић стекао је звање дипломираног правника на Правном факултету Универзитета у Београду. Магистарске студије завршио је на Правном факултету Универзитета Унион у Београду, 2007, одбраном магистарског рада „Међународна сарадња на сузбијању тероризма“. Докторсу дисертацију Забрана дискриминације при запошљавању као међународно људско право (ментор: проф. др Војин Димитријевић), одбранио је 2011. године на Правном факултету Универзитета Унион у Београду. Радио као истраживач-сарадник на Институту за упоредно право у Београду.

Мр Матеја Đуровић је студент докторант права на Еуропеан Университy Институте у Фиренци. Диплому мастера стекао је на Универзитету Кембриџ, основне студије завршио је у на Правном факултету Универзитета у Београду.

Невена Јовановић дипломирала је на Факултету политичких наука, где тренутно приводи крају мастер тезу на одсеку за Политичку социологију. Од 2010. године запослена у Центру за европске интеграције Београдске отворене школе. Посебно заинтересована за проучавање изборних и партијских система у посткомунистичким друштвима, као и за питања регионалне сарадње као услова даље интеграције земаља Западног Балкана у Европску унију.

Дипл. соц. Радош Видаковић рођен 1985. године, завршио је гимназију у Зрењанину и дипломирао на Филозофском факултету Универзитета у Београду, са темом "Основни доходак. Развој идеје и одредјење појма„. Стипендиста је Фонда др Зоран Đинђић.

Мр Владимир Међак запослен је у Канцеларији за европске интеграције Владе Србије од септембра 2003. године. Од 2010. године обавља фукнцију помоћника директора задуженог за коорднацију процеса приступања ЕУ и примену ССП. Један од аутора важећег Закона о заштити конкуренције. Завршио Правни факултет Универзитета у Београду, смер међународно право. Магистрирао на Факултету политичких наука и дипломатије Универзитета у Болоњи 2002. године на тему „Регионална политика Европске уније“, специјализовао право конкуренције ЕУ на Универзитету у Оксфорду 2004. године и од 2009. године је докторски је кандидат на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

ВЕСТИ