иСербиа - Зашто би ипак требало да будете програмер?

Зарада, луксуз и уживање које ће вам омогућити посао у ИТ свету звуче примамљиво, али то нису разлози због којих би посао у овом сектору био идеалан за вас.

ФОТО: ClipartFox

Приредила:Јована Љевнаић

Свима је познато да је посао програмера најбоље плаћен, међутим то није једина његова предност. Ипак, уколико се у будућности не видите у програмерској столици, можда то није прави посао за вас. Ових 7 разлога помоћи ће вам да се определите.

Слободни сте да сами организујете своје време

Радно време од девет до пет одузима велики део дана и оставља веома мало времена за опуштање и уживање. Ако вам овакав начин живота не одговара пронаћи ћете се у послу програмера, јер они, као фриленсери, могу да сами организују свој радни дан.

Радите мање сати, а више зарађујете

Успешни програмери у организацији свог радног дана не морају да брину о томе да ли раде тачно осам сати. Најважније је да посао буде обављен. Плата не зависи од броја одрађених сати, већ од резултата рада, тако да су слободни програмери много боље плаћени од својих колега.

Можете да одбијете посао који вам се не допада

За разлику од многих других професија, програмери су у таквој позицији да могу да бирају у којим пројектима желе да учествују и које ће послове да прихвате.

Посао ће тражити вас

Уколико се усавршите и изградите репутацију поузданог и прецизног програмера, неће бити потребе да тражите нови посао и шаљете ЦВ и портфолио. Послодавци ће тражити вас, ако желе да баш ви обављате њихов посао.

Можете да се посветите свом хобију

Када сами планирате своје радно време увек ћете успети да пронађете времена за своје хобије.

Није вам потребан годишњи одмор да би могли да путујете

Програмирање је одличан посао за све оне који обожавају да путују. Многи успешни програмери раде као фриленсери или имају такав договор с послодавцем да могу да раде с било ког места на свету, све док имају интернет-конекцију.

Додатни послови за већу зараду

Плата програмера може достићи и неколико хиљада евра на месечном нивоу.Међутим, ако проширите своје знање кодерским вештинама, увек можете да радите додатне послове који ће Вам помоћи на финансијском пољу.

Извор: Svevesti.com


Прочитајте и:

8 zamki koje nam postavlja sopstveni mozak
Energetski napici i zdravlje
Kako odabrati najbrži red u supermarketu

***

Овај текст је настао нашом жељом да млади, који имају шта да кажу и допринесу информисаности и едукацији наше омладине, пренесу своје идеје и сазнања. Уколико желиш да и ти будеш члан нашег младог тима и допринесеш развоју наших амбиција, твоје идеје су нам добродошле! ЦВ и један текст пошаљи на urednistvo@iSerbia.rs уз Цц на office@iSerbia.rs, са назнаком „Пријава / новинар“. Отворено за све од 15 до 35 година. Пријем нових новинара вршимо до сваког првог дана у месецу.


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ