иСербиа - За будуће бруцоше: Београдска пословна школа

Пре уписа на било коју високообразовну установу важно је информисати се око услова и начина студирања, трајању студија, али и о томе да ли се студира по Болоњи. Београдска пословна школа – Висока школа струковних студија има такав наставни план, режим студија и систем оцењивања који се заснива управо на принципима Болоњске декларације.

Autor: Ana Kotur

ФОТО: Beogradska poslovna škola

Београдска пословна школа је државна акредитована високошколска установа, која је прошле године прославила 60 година свог постојања. Одлуком Комисије за акредитацију и проверу квалитета, акредитовани су сви студијски програми који су до сада постојали, али и један који се односи на мастер студије пословне економије.

Будућим студентима струковних студија омогућено је да конкуришу на следећих седам смерова, а то су:
- Информациони системи и технологије;
- Финансије, рачуноводство и банкарство;
- Маркетинг и трговина;
- Менаџмент туризма;
- Порези и царине;
- Менаџмент и
- Јавна управа.

Пријављивање на конкурс у првом конкурсном року обавиће се од 21. до 23. јуна 2017. године од 9х до 14х у просторијама школе, али и у просторијама акредитованих високошколских јединица ван седишта школе, а то су: Нова Варош, Чачак и Сремска Митровица.

Пријемни испит одржаће се 28. јуна према распореду и терминима који ће бити објављени на сајту школе. За пет од седам понуђених смерова, будући студенти могу бирати два од шест предмета за полагање: економија, пословна економика, статистика, математика, социологија и информатика.

На студијском програму „Јавна управа“ обавезан предмет за полагање је Устав и људска права, а на студијском програму Информациони системи и технологије, обавезно полажу предмет Информатика, док други предмет бирају од пет понуђених предмета.

Будућим студентима је било омогућено похађање бесплатне припремне наставе која се одвијала у два циклуса: радним данима и викендом.

На студијском програму финансије, рачуноводство и банкарство БПШ прима на терет буџета 57 студената, док се на осталим смеровима прима 28 студената.

Кандидати приликом пријаве на Конкурс подносе на увид оригинална документа, а уз пријавни лист (налази се у Информатору) и фотокопије следећих докумената:
1) Извод из матичне књиге рођених;
2) Сведочанства свих разреда завршене средње школе;
3) Диплому о положеном завршном, односно матурском испиту;
4) Доказ о уплати накнаде за полагање пријемног испита; накнада за полагање пријемног испита плаћа се у било којој банци или на шалтеру банке у просторијама Школе (у времену од 8 до 15 часова).

Привремена ранг листа биће објављена 30. јуна 2017. године. Кандидати имају право приговора на привремену ранг листу 1. јула 2017. године у просторијама Школе.

Коначна ранг листа биће објављена 2. јула 2017. Упис кандидата који стекну право, обавиће се у просторијама Београдске пословне школе од 3. до 5. јула 2017. године.

Будућим студентима желимо срећу на пријемном испиту и пуно успеха у даљем студирању!


Извор: <а хреф="хттп://ввв.ббс.еду.рс/">Београдска пословна школа

Ана, дружељубива и радознала студенткиња; воли да пише, води интервјуе, истражује и похађа разне едукативне курсеве.

***

Прочитајте и:

BPŠ: Najtrofejnija škola na Višijadi
Koji si ti tip studenta na fakultetu?
Koliko košta studiranje u Srbiji?

***

Укључи се! Овај текст настао је нашом жељом да створимо алтернативни веб простор за студенте, где могу да пишу и информишу се о оним темама које сматрају важним. Уколико желиш да и ти пишеш за студентску рубрику, твоје идеје су добродошле! Није потребно претходно искуство, већ само заинтересованост за студентска питања. Да бисте се пријавили кликните OVDE. Пријем нових новинара вршимо до сваког првог дана у месецу!

Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ