Vršačka ulična sportijada počela je sa radom 2013. godine i od tada ih vodi vizija da kroz promociju sporta, volonterizma, edukacije i solidarnosti mladima ponude kvalitetnu alternativu za provođenje slobodnog vremena. Narednih godina, odnosno 2014, 2015. i 2016. ulična sportijada se nastavila, a odlukom organizatora, Vršačka ulična sportijada se neće održati leta 2017. godine.

FOTO: Sportijada

Vršačka ulična sportijada predstavlja omladinski projekat započet leta 2013. godine koji je tokom naredne tri godine kroz mnoga sportska nadmetanja, predavanja i volontiranje okupio više od 1.500 mladih ljudi.

Osnovna ideja Sportijade bila je da se mladim Vrščanima pruži prilika da što kvalitetnije provedu slobodno vreme tokom leta.

Zahvaljujući radu celog tima, Sportijada je rasla iz godine u godinu. Taj rast se odrazio na kvalitet samog događaja, kao i na broj takmičara i volontera koji su dolazili iz svih krajeva Srbije u Vršac.

FOTO: Sportijada

Odlukom organizatora, Vršačka ulična sportijada neće se održati leta 2017. godine. Takvu odluku organizatori su doneli iz ličnih razloga, navodeći da je ceo projekat do sada funkcionisao zahvaljujući volonterskom radu celog tima.

Volonteri koji su od početka pratili i aktivno podržali razvoj Sportijade, sada su okosnica Unije studenata Vršca. Nesumnjivo je da će aktivizam ove generacije, kao i generacija studenata koje tek dolaze, iznedriti nove projekte kao što je Sportijada bila.

Organizacioni tim Vršačke ulične sportijade ističe i da veliku zahvalnost duguje svim Vrščankama i Vrščanima koji su učestvovali na događaju, kao i nadležnim institucijama, privrednom sektoru i medijima koji su imali sluha i pomogli na različite načine, jer je upravo njihova podrška doprinela uspehu celokupnog projekta.


***

Pročitajte i:

Razgovor sa rubrikom godine - iFemin
Počeo „Beogradski irski festival“
Pirot: Prvi turnir u malom fudbalu

***

Uvek nastojimo da medijski podržimo projekte svojih partnera, u cilju informisanja mladih o aktuelnim dešavanjima. Ukoliko i vi želite da se tekst o aktivnostima vašeg udruženja nađe na portalu iSerbia, možete se javiti povodom saradnje na e-mail marketing@iserbia.rs.


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI