iSerbia - Veliki koncert povodom Dana studenta
Veliki tradicionalni koncert povodom 4. aprila, Dana studenata, predstavlja događaj kada se najveći broj studenata, a i onih koji žele samo da uživaju u muzici, okupi na jednom mestu.

Foto: Facebook

Priredila: Kristina Đorđević

Veliki koncert se svake godine, pa i ove, održava na platou Studentskog grada na Novom Beogradu. Muzički program čine popularni bendovi, a sponzori događaja se uvek trude da dodelom vrednih nagrada za najbolje studente, poklona i mnogobrojnih popusta, upotpune studentima ovaj dan.

Događaju svake godine prisustvuje preko 12000 posetilaca, pretežno studenata. Koncert organizuju Udruženja studenata Studentskog grada i Omladinsko sportsko udruženje KMF Intelektualac u saradnji sa Ustanovom studentski Centar „Beograd“.

Posetioci će moći da uživaju u sjajnoj svirci i nastupu brojnih muzičara, popularnih bendova i pevača od 18:00 do 00:00 časova.

Na Velikom koncertu u Studentskom gradu nastupiće:

Divlje jagode, bend sa ozbiljnom muzičkom tradicijom i velikim brojem hitova;
Beso de loco, urbani bend sa originalnim izvođenjem domaćih pop hitova;
Ulični psi, kultni gradski rok bend;
Maljčiki, tribute/cover bend;
The socks, reggae, punk i rock bend;
Nightfall, hard rock grupa.

Ulaz na koncert je slobodan.

Dan studenata je prvi put proslavljen 1960. godine nizom manifestacija od 2. do 4. aprila. Centralna proslava tada je održana na Kolarčevom univerzitetu, a na Univerzitetu i fakultetima organizovane su manifestacije, priredbe, razgovori sa učesnicima predratnih demonstracija. Svečana povorka studenata prošla je kroz grad, koji je za tu priliku bio ukrašen. Takođe je bio organizovan i maskenbal, izleti, sportska takmičenja, a izašao je i svečani broj lista „Student“.

Izvori: Facebook / Vikipedija

Kristina je sanjar, u snu živi, u snu diše, a pokušava i da ih napiše.


Pročitajte i:

Sportom protiv stresa u ispitnim rokovima
Odustajanje od fakulteta - teret ili olakšanje?
Iskustva studenata sa različitih programa razmene

***

Uključi se! Ovaj tekst nastao je našom željom da stvorimo alternativni veb prostor za studente, gde mogu da pišu i informišu se o onim temama koje smatraju važnim. Ukoliko želiš da i ti pišeš za studentsku rubriku, tvoje ideje su dobrodošle! Nije potrebno prethodno iskustvo, već samo zainteresovanost za studentska pitanja. Da biste se prijavili kliknite OVDE. Prijem novih novinara vršimo do svakog prvog dana u mesecu!


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI