iSerbia - Utisci sa „Stiro štampe na tekstilu”!
Pred početak Uskršnjih praznika, održana je IV mentorska radionica „Stiro štampa na tekstilu”, kao nastavak nedavno održanog Freelance festa u organizaciji udruženja iSerbia pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

Autor: Suzana Marjanović

FOTO: Sofija Plavšić

Radionicu „Stiro štampa na tekstilu ” održao je prof. Srđan Plavšić , 13. aprila u večernjim satima, u Kancelariji za mlade u Beogradu. Na radionici su učesnici imali priliku da štampaju pečate na tekstilnom velikom platnu svetle boje. Pečate su pravili na licu mesta prema sopstvenoj zamisli a zajednička ideja je bila da se naslika jedno originalno drvo. Učesnici su dobili uputstva za rad, pribor, boje, električne rezače, stiropor. Zasukali su rukave i prionuli na rad - radionica je veselo startovala.


FOTO: Sofija Plavšić


Profesor Srđan Plavšić, koji je bio mentor radionice, izjavio je za iSerbia portal:
„Radionica je kao i uvek prošla radosno i zaigrano. Svi koji su došli, čak i ako to nisu planirali - napravili su svoj pečat i ostavili otisak na jednom zajedničkom, šarenom drvetu. Nadamo se smo ih zainteresovali i da će ponovo doći na neku od naših radionica. Na primer: u saradnji sa DK Studentski grad držimo Kvartum radionice heklanja (nova grupa od maja) i Kvartum radionice stiro štampe. Ovo Kvartum znači: 10 minuta teorije i 2 sata rada. Takođe, u nedelju 23. aprila smo na Hand Made Festu Vol 3, Dorćol Platz gde takođe držimo radionicu i gde možete videti neke od naših rukotvorina. Za više detalja ispratite Kvartum stranicu . Ovom prilikom želim da se posebno zahvalim portalu iSerbia, kao i svima koji su bili na radionici i igrali se sa nama. Sem njih, hteo bih da se zahvalim i platformi za pronalaženje poslova „Honorarci” na podršci ".

FOTO: Sofija Plavšić

Dobra atmosfera je je ohrabila polaznike da se i bez crtačkog umeća osmele da iskažu kreativnost na delu . Od malih polaznika, osnovaca, do starijih ljudi, bilo je raznih generacija zainteresovanih da svoj lični pečat ostave na grani drveta. Sve je vrilo od ideja!

Jedna od učesnica radionice, Mila Žuvela, učenica osnovne škole, prenela nam je svoje
utiske:
„Na radionici Stiro štampe je bilo zabavno. To je bilo jedno novo iskustvo. Nadam se da ću imati priliku da opet učestvujem.”

Na kraju radionice nastala je prostirka na kojoj je oslikano drvo sa umetničkom krošnjom punom šarenih listova i cvetova, veoma precizno i maštovito naslikanih. Amaterska radionica imala je za rezultat jedinstveno umetničko delo.


FOTO: Sofija Plavšić

Učesnici su imali priliku da nauče da sami osveže svoju odeću nekim orginalnim print idejama ili da naprave i poklone drugom svoje malo remek delo. Nastavljamo u ritmu kreativnosti i uskoro pripremamo novu radionicu !

Suzana je ljubitelj raznolike umetnosti, od unutrašnje lepote čoveka, preko spoljašnje lepote prirode, do kreativnog stvaralaštva.

***

Pročitajte i:

Radionice za frilensere uveliko u toku!
Marketing radionica
IT radionica za frilensere

***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu

Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI