иСербиа - Утисци са „Стиро штампе на текстилу”!

Пред почетак Ускршњих празника, одржана је ИВ менторска радионица „Стиро штампа на текстилу”, као наставак недавно одржаног Фрееланце феста у организацији удружења иСербиа под покровитељством Министарства омладине и спорта.

Autor: Suzana Marjanović

ФОТО: Софија Плавшић

Радионицу „Стиро штампа на текстилу ” одржао је проф. Срђан Плавшић , 13. априла у вечерњим сатима, у Канцеларији за младе у Београду. На радионици су учесници имали прилику да штампају печате на текстилном великом платну светле боје. Печате су правили на лицу места према сопственој замисли а заједничка идеја је била да се наслика једно оригинално дрво. Учесници су добили упутства за рад, прибор, боје, електричне резаче, стиропор. Засукали су рукаве и прионули на рад - радионица је весело стартовала.

<имг цласс="рфлоат" срц="хттп://с1.постимг.орг/xпq21пп1р/ИМГ_5278.јпг">


ФОТО: Софија Плавшић


Професор Срђан Плавшић, који је био ментор радионице, изјавио је за иСербиа портал:
„Радионица је као и увек прошла радосно и заиграно. Сви који су дошли, чак и ако то нису планирали - направили су свој печат и оставили отисак на једном заједничком, шареном дрвету. Надамо се смо их заинтересовали и да ће поново доћи на неку од наших радионица. На пример: у сарадњи са ДК Студентски град држимо Квартум радионице хеклања (нова група од маја) и Квартум радионице стиро штампе. Ово Квартум значи: 10 минута теорије и 2 сата рада. Такође, у недељу 23. априла смо на Ханд Маде Фесту Вол 3, Дорћол Платз где такође држимо радионицу и где можете видети неке од наших рукотворина. За више детаља испратите Kvartum stranicu . Овом приликом желим да се посебно захвалим порталу иСербиа, као и свима који су били на радионици и играли се са нама. Сем њих, хтео бих да се захвалим и платформи за проналажење послова „Honorarci” на подршци ".

<имг цласс="рфлоат" срц="хттп://с9.постимг.орг/с24рx9мзз/ИМГ_5288.јпг
" />

ФОТО: Софија Плавшић

Добра атмосфера је је охрабила полазнике да се и без цртачког умећа осмеле да искажу креативност на делу . Од малих полазника, основаца, до старијих људи, било је разних генерација заинтересованих да свој лични печат оставе на грани дрвета. Све је врило од идеја!

Једна од учесница радионице, Мила Жувела, ученица основне школе, пренела нам је своје
утиске:
„На радионици Стиро штампе је било забавно. То је било једно ново искуство. Надам се да ћу имати прилику да опет учествујем.”

На крају радионице настала је простирка на којој је осликано дрво са уметничком крошњом пуном шарених листова и цветова, веома прецизно и маштовито насликаних. Аматерска радионица имала је за резултат јединствено уметничко дело.


<имг цласс="рфлоат" срц="хттп://с24.постимг.орг/е316и7qмд/ИМГ_5370.јпг" />

ФОТО: Софија Плавшић

Учесници су имали прилику да науче да сами освеже своју одећу неким оргиналним принт идејама или да направе и поклоне другом своје мало ремек дело. Настављамо у ритму креативности и ускоро припремамо нову радионицу !

Сузана је љубитељ разнолике уметности, од унутрашње лепоте човека, преко спољашње лепоте природе, до креативног стваралаштва.

***

Прочитајте и:

Radionice za frilensere uveliko u toku!
Marketing radionica
IT radionica za frilensere

***

Овај текст је настао нашом акцијом да млади постану дописници из свог краја. Уколико желиш да и ти будеш део нашег младог тима и пишеш о догађајима и успесима својих младих суграђана, пријави се попуњавањем ovog кратког формулара. Важни су нам искључиво твој ентузијазам и жеља да се прошири глас омладине из свих крајева! Отворено за све од 15 до 35 година. Пријем нових дописника врши се до сваког првог дана у месецу

Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ