иСербиа - Устанимо против онлине сексизма!

Ако занемаримо плате и могућности које су ниже у сваком погледу од мушкараца, постоји још нешто што мучи жене. Увреде и мржња које вребају иза сваког угла, веома лако постају невидљиве у патријархалном обојеном друштву.

Autor: Sara Velaga

Фото: пиxабаy

Крис Ричардс, музички критичар Вошингтон Поста, реаговао је путем твитера о чланцима које је писала његова жена, али и он. Имали су приче на истој страници. Његова је била о додјели Гремија, а његова жена Кејтлин писала је о седмогодишњој дјевојчици из Сирије која је примјер истрајности и борбе за вријеме ужас у Алепу. Убрзо су услиједиле поруке у инбокс његовој жени, расиста који су читали текст. Називали су је разним именима, што се никако не би могло десити њему. Самим тим одлучио је реаговати, јер вјерује да не постоји разлог због којег се жене смије вријеђати, а мушкарце не.

<имг цласс="цфлоат" срц="хттпс://с12.постимг.орг/4апепе0от/хатред.пнг" />
Фото: Lola Magazin

Његова жена се касније огласила на твитеру, захваљујући му се на подршци, за коју сматра да је кључна приликом борбе за једнака права мушкараца и жена. То су невидљиви проблеми, док мушкарци не причају о њима. Жене које раде у медијима суочавају се свакодневно са сексизмом, увредама и дискриминацијом из једног јединог разлога. Зато што су жене.

<имг цласс="рфлоат" срц="хттпс://с12.постимг.орг/вм8y1цхy5/хатред2.пнг" />
Фото: <а хреф="хттп://лоламагазин.цом/2016/12/12/од-десет-онлине-увреда-осам-је-упуцено-зенама/">Лола Магазин

Истраживање објављено у Гардијану, истиче како од десет новинара који добијају увреде у свој инбокс осам буде жена, док два буду мушкарци црне расе. Међутим, све док то мушкарци одобравају, што раде и прећутно, стање се неће мијењати, јер се неће сматрати да постоји потреба. Зато колеге, пријатељи, супружници, браћо, очеви, синови, подржите жене. Не постоји разлог да то не урадите, док са друге стране постоје милиони због којих бисте требали.

Извор: <а хреф="хттп://лоламагазин.цом/2016/12/12/од-десет-онлине-увреда-осам-је-упуцено-зенама/">Лола Магазин

***

Прочитајте и:

Knjižare su hram kulture
Najistaknutija od svih žena
Grejs Keli: od glumice do kneginje

***

Овај текст настао је нашом жељом да створимо алтернативни веб простор за младе где могу да пишу о свим оним темама које сматрају важним, искрено и без ограничења! Уколико желиш да и ти будеш члан нашег младог тима и допринесеш развоју наших амбиција, твоје идеје су нам добродошле! Није потребно искуство, већ само жеља и идеје! ЦВ и један текст са валидног мејла пошаљите на ifemin@iserbia.rs ЦЦ office@iserbia.rs, са назнаком "Пријава / о женама". Пријем нових дописника врши се најкасније сваког првог дана у месецу. Отворено за све од 15 до 35 година. Пријем нових новинара вршимо до сваког првог дана у месецу.


Желим повремено да добијам мејлове од портала о вестима, најновијим конкурсима и активностима OVDE

Odricanje od odgovornosti

Коментари

ВЕСТИ