iSerbia - Uskoro počinje Festival zdravlja
Godinama unazad, 7. aprila obeležava se Svetski dan zdravlja. Ovaj datum nije slučajno odabran, s obzirom na to da je tog datuma osnovana „Svetska zdravstvena organizacija“. Ove godine Svetski dan zdravlja posvećen je depresiji i obeležava se pod sloganom „Depresija – hajde da razgovaramo“.

Autor: Anja Knežević

FOTO: City Magazine

I ove godine širom Srbije biće organizovane različite edukacije u vidu predavanja, prezentacija, tribina i radionica. Preporuka za sve čitaoce iSerbia portala je da posete neku od edukacija u svom gradu i saznaju nešto više o zdravom načinu života i depresiji.

Svi stanovnici Beograda i okoline 8. i 9. aprila mogu posetiti Festival zdravlja u Tržnom centru „Stadion“ koji će organizovati „Galen pharm“, u period između 10:00 i 22:00. Ovaj festival ima za cilj promociju održavanja zdravog života i sprečavanje nastanka bolesti kao i načine lečenja ukoliko do toga dođe. Na sajmu će posetiocima biti prezentovan raznolik asortiman medicinskih proizvoda poput vitamina, minerala, probiotika i sirupa. Ovaj događaj prvenstveno je namenjen deci, oni će imati priliku da učestvuju na radionicama i u nekim interaktivnim igricama.


FOTO: pixabay

Kao sve veći problem kod dece i mladih, ali neretko i kod starijih osoba javlja se gojaznost. Razgovori na ovu temu postaju sve češći, uzroci nastanka i mogućnosti zaustavljanja su mnogoliki, a neki medicinski načini sprečavanja ove vrste problema takođe će biti predstavljen na sajmu zdravlja.

Jako je važno voditi računa o svom zdravlju i redovno vršiti preglede pa za sve one koji to nisu u skorije vreme uradili moći će da prekontrolišu svoje zdravlje baš na ovom sajmu. Preglede će vršiti lica obučena za to, a posetioci mogu proveriti krvni pritisak, stanje šećera u krvi ili izvršiti sistematski pregled.

Čuvajmo zdravlje, jer je ono najdragocenija stvar koju posedujemo!


Anja čarapanka tračara svog kraja

***

Pročitajte i:

Završen 2. Kruševački polumaraton
Humanitarna predstava za Jelenu Zorić!
„2cellos“ održao koncert u Beogradu

***

Ovaj tekst je nastao našom akcijom da mladi postanu dopisnici iz svog kraja. Ukoliko želiš da i ti budeš deo našeg mladog tima i pišeš o događajima i uspesima svojih mladih sugrađana, prijavi se popunjavanjem ovog kratkog formulara. Važni su nam isključivo tvoj entuzijazam i želja da se proširi glas omladine iz svih krajeva! Otvoreno za sve od 15 do 35 godina. Prijem novih dopisnika vrši se do svakog prvog dana u mesecu


Želim povremeno da dobijam mejlove od portala o vestima, najnovijim konkursima i aktivnostima OVDE

Odricanje od odgovornosti

Komentari

VESTI